Weekendverslag 30/4 – 1/5

Zaterdagnamiddag is onze vriend/elektricien langs geweest om onze tuinverlichting te plaatsen en aan te sluiten. Een vakman lost zo’n dingen veel sneller op en het is ook heel netjes geïnstalleerd. Vlakbij het terras hebben we ook nog een dubbel stopcontact, waardoor we geen problemen meer hebben om bvb. een gourmetstel, frietketel, radio en zelfs m’n laptopje van stroom te voorzien. Onze verlichting bestaat uit 6 elementen, elk voorzien van een spaarlamp van 22W, het equivalent van een 100W gloeilamp. Gedaan dus met het ongezellige licht dat onze 500W sterke halogeen verstraler verspreid.

Na de installatie hebben we vanzelfsprekend nog wat nagenoten op het terras. Verder een rustige avond gehad, en toen de avond inviel hebben we ook nog onze verlichting uitgetest en goed bevonden…

Zondagmorgen geen fietsen (nieuwe helm dus ook nog niet uitgetest), want ik ondervind nog last van pijn aan de voorarm sinds ik bij onze schoonzoon ben gaan helpen. Die drilboor daverde dan niet enkel steen en beton kapot, maar ook mijn spieren en pezen… 😉
Ik ben gewoon een uurtje gaan zwemmen in de plaats.
Daarna een bezoekje gebracht aan mijn moeder in het rustoord. Waar we trouwens goed nieuws over kregen, want vrijdag a.s. mag zij opnieuw naar haar eigen appartementje verhuizen. Intussen werd een personenalarm geïnstalleerd, waardoor bij een eventuele volgende val zij makkelijk iemand kan verwittigen.

’s Middags zijn we gaan eten. De plaatselijke chiro-afdeling organiseerde nl. een barbecue, en traditiegetrouw zijn wij dan ook van de partij. Wij zijn er niet heel lang gebleven, want we hadden ook nog een bezoek voorzien aan mijn broer in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Hij werd nl. donderdag geopereerd. Een nieuwe knie gestoken, en zijn door een motorongeval (jaren geleden) helemaal verhakkelde been werd een beetje gefatsoeneerd. De ingreep duurde 12 uur, je kan dus best begrijpen dat het geen akkefietje was voor de behandelende chirurgen. Maar alles is goed geslaagd, en hij zag er gisteren ook prima uit. Hij krijgt nog heel wat pijnstillers toegediend, en heeft er ook nog een pijnpomp bij de hand. Zijn been mag hij 5 dagen niet bewegen, en dat is nog het vervelendste eraan zegt hij.

Gisteren was ook nog onze zoon jarig, 25 j oud zeg, wat vliegt die tijd! Hij vierde zijn verjaardag evenwel nu niet, komt later nog.
Vandaag verjaart onze beste vriend, die wordt er 61. Dus zo meteen gaan wij daar naartoe om een kopje koffie, ongetwijfeld gevolgd door een partijtje kaart en enkele biertjes. En vooral een hele hoop gezelligheid. Dat ik vandaag niet moet werken (vervangende verlofdag van de betaalde 1 mei-feestdag) is dan lekker meegenomen!

Liefs,

Billy

Advertenties

23 gedachtes over “Weekendverslag 30/4 – 1/5

 1. Hey Billy ten eerste nog van harte met je zoon, mooie leeftijd en tsjaaaa wat vliegt de tijd, mijn oudste is ook alweer 21 pfffffft

  Maar de tuin is dus weer zomer klaar en van alle gemakken voorzien?

  Balen dat je last hebt van je arm en tsja zwemmen belast niet echt dus denk dat dat wel een goede zet is geweest.

  Fijn dat je mams weer naar haar eigen plekje terug kan, op die leeftijd hechten ze daar toch wel heel veel waarde aan!!

  En pffffffft wat lang zeg die operatie, maar gelukkig geslaagd enne je hebt aardig wat gedaan zo die dagen zeg 😉

  Liefs van mij en geniet van het laatste plukje Maandag en de avond

 2. Om te beginnen; allereerst van harte nog met je zoon! En tuurlijk met jullie beste vriend ;-). Wat fijn het nieuws over je moeder, goed zeg dat personenalarm.
  Een nieuwe knie -prothese- is niet niks, hopelijk revalideert je broer snel en goed! Dat zal wel met krukken of zelfs eerst met een rolstoel zijn. Langzaam opbouwen, soms frusterend, maar wel belangrijk.
  Trouwens je voorarm; is dat nu je onderarm of bovenarm??
  Zwemmen kan dan een beter alternatief zijn ja, dat fietsen komt wel weer joh. Een fijne nieuwe (werk) week maar weer en geniet nog van je vrije dagje! Liefs!

 3. Wat is er veel gebeurd in je weekend, Billy. Nog een verlaat hoeraatje voor je zoon trouwens. Van een voorarm 🙂 had ik nog nooit gehoord maar ik weet wel waar ie zit. Jammer dat je daar zoveel pijn hebt. Zwemmen is altijd heerlijk en zeker met dit weer. Een fijne week gewenst.
  groetjes Karin

 4. Moet ook nog ervoor kijken ! Ja met een drilboor werken je b… zouden soms aan de grond hangen en twee dagen met nazindering zitten op armen en benen !
  Vroeger warebn we ook bij de pinken als de chiro een BBQ gaf , jammer genoeg zijn ze bij ons weg ! Centrum van Roeselare is steenoud en er is dringend , nieuw vast jong leven te zoeken !

 5. Ah, je was dus lekker vrij vandaag! Nog van harte gefeliciteerd met je 25 jaar oude zoon en natuurlijk ook voor je 61 jaar geworden vriend. Weer veel feestjes in het verschiet 😉
  De weersvoorspellingen blijven gunstig, je kunt dus lekker genieten van je nieuwe tuinverlichting. En van je gourmetstel, frietketel, radio en je laptopje … 😉

 6. je zoon is dus ook van 1986 gelijk mijn zoon(wens ‘m proficiat van me), en je viert maar gezellig verder, ik doe dat ook graag :o)
  ps; nee ik ben niet genezen, maar begin toch maar te werken.

 7. @ Blog Ollie ; “whola lotta love” is een knalnummer ; maar Kashmir speelde in de top 100 classics op zaterdag ll , ook vertelden ze dit verhaal over de woestijn ! Mijn favoriete led zep ; eh twee “Tagerine” op Led III en ” All of my love” op hun laatste lp !

 8. Dat lijkt mij een geslaagd weekend… of zie ik dat verkeerd? 🙂
  Mijn opa woont in een serviceflat en heeft ook zo’n personenalarm. Echt wel handig hoor maar dan moet hij het natuurlijk wel willen dragen!

 9. leuk van de tuinverlichting en van dat je moeder terug zelfstandig kan gaan wonen.

  Ik hoop dat je broer goed herstelt van zijn operatie. Een knie operatie is geen lachertje heb ik gehoord.

 10. Jullie hebben een druk weekend gehad zo te horen. Nog gefeliciteerd met je zoon en wat fijn dat je moeder weer naar haar eigen woning terug kan.
  Liefs van Sanne

 11. Ik heb dus weer een nieuw woord geleerd in het Vlaams. Frietketel voor friteuse. Nog gefeliciteerd met je zoon Billy. Nog lekker jong met 25. Die van ons wordt 6 mei al weer 38. Ja ja de tijd vliegt om, maar zoals ik in je weekendverslag lees, vermaak jij je kostelijk. Verstandig om spaarlampen te gebruiken zowel voor je portemonnee als de sfeer. Ik ga je groeten en kijk met plezier uit naar het weekend. Ik ben vrij. Moederdag en vanaf vrijdag gewoon mooi en warm weer in Nederland. Bij jou in Vlaanderen dus ook.
  Saludos
  Mara

 12. Alsnog van harte met de verjaardag van je zoon… Een halve Abraham…! Je hebt een fijn weekend achter de rug lees ik. Het volgende weekend staat alweer voor de deur. Ik heb vandaag en morgen vrij ivm bevrijdingsdag. En dat is geen straf met dit mooie weer!

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s