Kerst voorbij

Oef, het kerstweekend zit er op.

Vrijdag zijn we de hele dag redelijk relaxt bezig geweest om ons menu te bereiden. Wat ’s avonds erg in de smaak viel en op prijs gesteld werd.
Wat minder goed meeviel op kerstavond, waren de geschenkjes. Wij hadden net als andere jaren lootjes getrokken, en iedereen moest voor 2 andere personen een geschenkje kopen. Nieuw dit jaar was dat we elk een verlanglijstje hadden samengesteld. Jammer genoeg bleken op deze manier 4 personen met 2 dezelfde geschenkjes opgezadeld. Zo kreeg ik 2 x een (identieke) nieuwe gsm, en waren ook nog 2 pyjama’s, 2 Wii Party spelletjes, en 2 x “Ons Kookboek” gekocht. Nu is daar intussen wel een oplossing voor gezocht, maar toch…volgend jaar zullen we dat toch moeten bijsturen… 😉
Toch werd het een gezellige avond, waarbij lang werd nagepraat, en na het vertrek van mijn broer en zijn vrouw hebben we ook nog de (uitgebreide) afwas gedaan. Waardoor het uiteindelijk al na 4u s’morgens werd toen we ons bed konden opzoeken.

Gisteren (Kerstdag) zijn we in de namiddag bij mijn moeder geweest, en daarna naar m’n schoonmoeder. Traditioneel kwamen daar ook alle schoonbroers en schoonzussen bij, zodat het alweer een hele heftige avond werd…

Vanmorgen was m’n zwemuurtje dan ook een goed bestede afleiding voor alle drukte.
Na het sporten zijn we met vrienden naar de Glühwein van het plaatselijke Davidsfonds geweest, dat ook al traditiegetrouw elk jaar rond Kerst gehouden wordt. Dit jaar was het ten voordele van een Plan-kind. Na deze activiteit hebben we met onze beste vrienden nog een overschotje van ons kerstmenu opgegeten bij ons thuis, en zijn we daarna aan het kaarten gevallen.

Nu nog rustig het weekend afsluiten, want morgen verjaart onze dochter, en die moeten we dus ook met een bezoekje vereren…

Groetjes!

Billy

20 gedachtes over “Kerst voorbij

 1. Zo te zien was het fantastisch , deze kerst ! hou je moeder en schoonmoeder in ere ! We zijn de onze (ouders) al zo lang kwijt ! En toch verlangen we eens naar huis te gaan!
  Deze hebben we nu overgenomen voor onze kinderen!
  En het was heel leuk!

 2. Ja, beter is een verlanglijstboekje te maken, waar een blaadje uitgescheurd kan worden met het cadeautje wat je wilt kopen. Dan staat die niet meer op je lijstje tenminste. Als je dat kookboek niet kwijt had gekund, had ik er een bod op gedaan hoor!
  Groetjes vanuit een heel koud maar heel mooi Praag!!

 3. Je hebt er weer van genoten zo te lezen! Jammer van de dubbele cadeau’s maar dat doen jullie volgend jaar vast anders.
  Veel plezier morgen bij je dochter! En feliciteer haar maar van mij!

 4. Dat was dus een gezellige kerst. Jammer van de dubbele kado’s maar nu je dit weet kun je het inderdaad volgend jaar anders doen. Alvast van harte gefeliciteerd met je dochters verjaardag Billy en ik wens je een fijne dag!
  Groetjes Mar

 5. Door de winterse weersomstandigheden vierden wij dit jaar voor het eerst Kerst met cadeautjes in plaats van een pakjesfeest op Sinterklaasavond. Erg leuk! Ik heb een fantastisch boek gekregen. En een agenda en warme huissokken. Op naar de jaarwisseling!

 6. Allereerst van harte met je dochter Billy!

  Ondanks de dubbele cadeautjes toch een geslaagde Kerst, fijn dat het kokkerellen de gasten zich goed hebben laten smaken!
  Nog maar ffkes ja, dan is het alweer oudjaar…;-))
  Have a nice day & enjoy the music!
  greetz, ~Bettje~

 7. Klinkt als een leuke kerst! Alleen spijtig van de dubbele cadeautjes, was het een smartphone geweest dan had je die tweede aan mij mogen geven :p.

  Is er trouwens al een oplossing voor “ons kookboek”? Anders wil ik de dubbele eventueel overkopen 🙂

  liefs

 8. Gefeliciteerd met je dochter,
  je gaat nog even door met de gezelligheid dus….
  nou ja, that’s life eigenlijk 😉
  ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling toe!
  groetjes Patries

 9. Allereerst van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter. Dubbele cadeautjes ha ha, och dat maakt het toch ook wel weer leuk. En de meeste winkeliers zijn in de decembermaand redelijk coulant waar het gaat om terugbrengen of ruilen van artikelen. Het belangrijkste is dat jullie hebben genoten. En op dat punt zat het volgens mij wel goed.

 10. Al met al was het dus een gezellige Kerst voor jou. Onze Kerst met tweede zoon gevierd op kerstavond 24 december. Ik heb beide dagen mogen werken, maar wel weer vrij met Oud & Nieuw. Gefeliciteerd met je dochter, zij is dus een steenbok, mijn lief ook, maar dan een dag later. Maak er de laatste dagen van het jaar iets moois van.
  Groetjes
  Mara

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s