10 tips om een klotedag op te vrolijken

 

Met dit weertje kan het wel gebeuren dat je sakkerend de dag bent doorgekomen.

Dan heb ik hier enkele tips voor je, om je dag weer op te vrolijken:

1. Zoek afleiding

Je dag wordt nog erger als je blijft denken aan die rottige momenten. Doe iets leuk: vrouwen ga naar de zonnebank, en mannen ga op café. Of denk aan die prachtige reis naar Italië van afgelopen zomer.

2. Clean desk

Ruim al die post-its op je bureau op, steek alle papieren die rondslingeren in kaften of ruim je overvolle kleerkast op … Zo heb je die klotedag nog zin gegeven, en de netheid kan bevrijdend werken.

3. Ga vroeg naar bed

Een rotdag eindeloos rekken, heeft geen enkele zin. Kruip snel onder de wol en begin de volgende dag opnieuw. Slaaptekort kan ook een reden zijn van je dipje.

4. Schrijf het neer

Schrijf op wat je is overkomen of hoe je je voelt, dikwijls lucht alleen dat al op.

5. Zie mensen

Op een klotedag kruip je meestal in een klein hoekje en wil je niemand zien. Maar net het omgekeerde zal je gemoed een boost geven: kom buiten en zoek mensen op.

6. Ik heb tenminste …

Ja, je had een kutdag, maar je hebt tenminste de afwas gedaan, je kinderen van school gehaald, de hond uitgelaten of de pmd-zak buitengezet … Overtuig ook jezelf dat je iets nuttigs gedaan hebt.

7. Ga sporten

Iedereen weet dat het werkt, maar we doen het veel te weinig. Pas wel op: niet elke sport werkt even goed voor iedereen. Van wandelen krijgen je gedachten misschien de vrije loop en kan je je nog slechter voelen. Je doet dus best iets inspannends.

8. Neem afstand

Vraag jezelf af: ‘Doet dit er nog toe binnen een maand? Of binnen een jaar?’ Meestal is het antwoord nee.

9. Help de wereld

Doe iets goeds en je voelt je goed. Klinkt misschien cliché, maar het werkt. Als je iets nuttigs doet voor iemand anders, voel je je jezelf ook stukken beter.

10. Wees dankbaar

Hé, het is maar een klotedag! Wees blij dat het geen verschrikkelijke ongeluksdag is die je je binnen een jaar nog herinnert. Het kan altijd erger: een auto-ongeluk, je huis dat overstroomt of afbrandt … Wedden dat je dan pas echt in de put zit?

bron: http://www.jobat.be
Have a nice day!

Groetjes,

Billy

 

12 gedachtes over “10 tips om een klotedag op te vrolijken

  1. eh….dit weertje; daar word ik juist vrolijk van; ik hoef dan ook niet ver om de jongens weg te brengen of een boodschap te doen; ik doe nu wel alles liever lopend, vind ik heerlijk met dit weer!
    Maar als ik een klotedag heb, zal ik je logje nog eens goed lezen hihi….voel wel altijd iets voor laat UIT bed komen dat wel!
    Fijne avond Billy, liefs Bettje

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s