Weekendverslag 6 & 7 november

Zaterdag hadden we een rustige namiddag. Kopje koffie gedronken, en toen samen een film bekeken op tv. Een tijdje terug was nl. "De sm-rechter" op tv, en die heeft vrouwlief toen opgenomen. Zaterdag dus bekeken. Voor wie het niet wist, de film is gebaseerd op waar gebeurde feiten. Een korte inhoud: een rechter heeft op (uuitdrukkelijke) vraag van en mét zijn vrouw sm. Enkele gerechtelijke jachthonden hebben dit in de smiezen, en bijten zich vast in dit "smakelijke" verhaal. Uiteindelijk wordt de rechter uit zijn ambt gezet.
De film vonden we niet zo goed, maar het geeft wel een beeld van hoe de rechter eigenlijk geflikt wordt. Ik vind het nog steeds waanzin dat de man voor zo'n feiten, in privésfeer, veroordeeld werd.

's Avonds was het weer de jaarlijkse voorstelling van de plaatselijke toneelvereniging. En elk jaar is het een tweestrijd, of we nog zouden gaan of niet. Het feit dat er goeie kennissen van ons in meespelen, laat de balans nog steeds overslaan in gààn. En achteraf spijt het ons ook meestal niet, net zoals het dat ook niet deed afgelopen zaterdag. We hebben opnieuw smakelijk gelachen en een avondje met vrienden doorgebracht.

Zondagmorgen besloot ik om nog 's de racefiets van stal te halen, het was quasi windstil en da's altijd meegenomen. Wel frisjes, maar daar merk je na een half uurtje fietsen al niks meer van. Het was dus weer heerlijk om van het herfstige landschap en de frisse lucht te genieten.
Na m'n ritje gestopt bij m'n moeder voor m'n zondagse bezoekje.
En 's middags van een heerlijke maaltijd genoten thuis: vrouwlief had hertekalfgebraad klaargemaakt, met een puree van broccoli.

In de namiddag dan naar het voetbal gaan kijken. Onze jongens verspeelden 2 punten tegen de hekkesluiter. Na eigenlijk best een aangename wedstrijd. Maar toch jammer van de niet behaalde overwinning.
Na de wedstrijd het gebruikelijke praatje achteraf in de kantine, en daarna nog meer voetbal bij ons thuis op tv. Met het stilaan al even gebruikelijke publiek: onze kids, deze keer nog aangevuld met enkele familieleden. En zo kabbelde de avond verder. Tot we alleen overbleven, nog een tijdje aan de pc gezeten, en dan naar bed…

Groetjes!

Billy

Advertenties

13 gedachtes over “Weekendverslag 6 & 7 november

 1. SM-Rechter hebben wij op dvd…wij vonden het een goede film! Idd wel heel bizar dat je wegens je priveleven uit het ambt gezet kan worden! Ken je de film Loft, die vonden wij ook goed!
  Leuk dat jullie zijn wezen kijken bij de uitvoering! En het zal ook zeker gewaardeerd worden!
  Hoe gaat het met je moeder…knapt ze goed op?
  En je vrouw maakt heerlijke gerechten hoor…
  Fijne avond!

 2. Soms valt als ge er iets op tegenopziet wel mee !
  Hertekalf mmmmmmmmm
  En ja , de Racing heeft domweg twee punten verspeeld ! Mijn Liverpool heeft dit weekeinde gestunt 2-0 tegen Chelsea , je moet het maar kunnen na zo’n slechte start.

 3. De SM rechter, juist een prachtige film, die exact vertelt hoe sommigen in elkaar steken, het is van A tot Z een waarheid voor sommigen, zo kan het er echt aan toegaan. Voor die vrouw, dat ze zo opleeft maar ik zeg er wel bij, dat zij een extreme pijnlavin is en dat zijn er niet velen.
  Maar ja, je als je niets met (BD)SM hebt dan snap ik dat ie saai kan zijn en alleen het verhaal eromhee aanspreekt, ik volgde de vrouw, haar gevoel, haar sfeer, haar denken, haar alles….
  XXX

 4. Eigenlijk laat de SM-rechter zien dat er steeds meer mensen gaan denken dat ze zich mogen en kunnen bemoeien met andersmans leven. En door zo’n man uit zijn functie te plaatsen, laat de rechterlijke macht het nog toe ook dat we gaan denken dat we ons met andersmans leven mogen bemoeien. Zolang die man er niemand, incl zijn eigen partner, kwaad mee doet, waar halen anderen dan het lef vandaan om zich daar tegenaan te bemoeien? Het wordt tijd dat mensen weer van 5 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds zware fysieke arbeid moeten verrichten, dan hebben ze geen tijd en puf meer om zich met het leven van een ander bezig te houden *wink*

 5. Ik geloof dat ik dat idd ook een keer gezien heb, dat van die sm-rechter. Nu ik het zo lees komt het mij ineens bekend voor. Belachelijk dat hij daardoor geen rechter meer kon zijn.

 6. Hertekalfgebraad *jammie* jullie Belgen laten dat altijd zo lekker klinken, dat het water je in de mond loopt, zeg maar haha! Gaat het met je moeder alweer een beetje ok? Verder klinkt je weekend als vanouds, Billy. Fijne week verder!

 7. Toneel zijn dingen idd waar we ons soms voor ontzien , maar net als een goei alternatief concert valt het altijd wel mee en is het genietne van wat de mensen op podium presteren .. tof dat het meeviel en brrrrrrr ja t’wordt kouder he …

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s