Waregem Koerse feesten

Maandag heb ik in de dagploeg gewerkt. Ik had met de collega's een vergadering op het werk in de namiddag, en had aan m'n overste gevraagd of ik de dagploeg mocht werken, wat meestal geen probleem is. Zo kon ik 's avonds naar het optreden van de Kreuners, en dat was een voltreffer. De Kreuners hebben een hele resem hits, die door het talrijk aanwezige publiek uit volle borst werden meegezongen. Alleen de horecavoorzieningen in het park waren een grote reden tot ergernis. Slechts 2 drankkraampjes voor de duizenden (dorstige) mensen, velen vonden het een schande. Het was dan ook telkens lang aanschuiven om aan drankjes te geraken. Na het optreden zijn we direct naar huis geweest, zodat we rond middernacht ons bedje konden opzoeken.

Gisteren was zoals gewoonlijk de paardenkoers zelf, het hoogtepunt waar de Waregem Koersefeesten helemaal rond draaien. Omdat vrouwlief maandag al enorm last had in de rug na een avondje rechtstaan, hebben we die races aan ons laten voorbijgaan.
Omdat er al beter weer voorspeld werd, zijn we gaan fietsen. Fietsen op het fietsrek aan de wagen, en op naar onze bestemming. We hadden deze keer gekozen voor Aalst. In het stadspark onze wagen geparkeerd, en dan de fiets op. Eerst een tijdje door het drukke verkeer dat Aalst teistert, om daarna via rustige binnenwegen naar Ninove te rijden. Daar bleek het marktdag, zodat er een aangename drukte was in het centrum. Het zonnetje maakte het aangenaam om een terrasje mee te pikken, wat we dan ook met veel plezier deden. We aten allebei een slaatje, en daarna vervolgden we onze weg. Al snel kwamen we op het jaagpad langs de Dender, waar we de hele terugweg naar Aalst op reden.
Al bij al was onze fietstocht geen grote meevaller, vooral in het eerste deel naar Ninove kregen we veel slechte wegen onder de wielen. En met uitzondering van Ninove, en het mooie pad langs de Dender, ook weinig bezienswaardigheden onderweg.

Toen we huiswaarts keerden, kregen we ook nog enkele files te verwerken, wat onze autorit quasi verdubbelde in tijd. In Deinze zijn we dan ook van de autosnelweg gereden, en langs binnenwegen naar huis gekeerd. Bij onze vrienden gestopt waar we nog een deel van de paardenkoers op tv meemaakten. En dan naar huis om ons wat te verfrissen, en daarna met dochter en schoonzoon naar het stadscentrum geweest. Eerst een rondje gemaakt rond de kermis en de terrasjes op de markt, maar er bleek nergens een plaatsje vrij. We besloten toen om naar het cultuurcentrum De Schakel te gaan, waar we heel wat rustiger konden genieten van een drankje. En in geen tijd waren we zo aan de rand van de stadionvijvers, waar het traditionele vuurwerk doorging. Alweer een prachtig schouwspel! Daarna nog een drankje, en huiswaarts gekeerd. Waregem Koerse is daarmee afgesloten voor ons, en vanaf vandaag weer de gewone gang van zaken…

Groetjes,

Billy

Advertenties

9 gedachtes over “Waregem Koerse feesten

  1. Het is wel jammer dat er weinig drankkraampjes staan maar aan de andere kant scheelt het ook weer een stuk op telkens weer in de rij te staan bij het toilet. Maar goh wat een volle actieve maar geweldige dag. Groet Karin.

  2. Billy, er staat wéér Carolien. Niet op het verkeerde been raken hoor. Ik sta hier buiten en heet gewoon Karin. Wat een leuke uil staat mij hier aan te staren. Hij ziet er slaperig uit.

  3. De Kreuners waren blijkbaar super. Mijn zus is ook geweest, en zij waren ook vol lof erover.
    De dinsdag zijn ze naar het vuurwerk geweest, en zaten dus iedere dag laat in bed.
    Waregem is wel een levendige stad,
    groetjes

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s