Waregem Koerse weekend

 

Veel hebben we eigenlijk niet gedaan afgelopen weekend.

Zaterdag begon, na mijn voormiddagje slapen (door m'n nachtwerk weet je wel…), eerder rustig. Eerst een kopje koffie gaan drinken bij schoonmoeder, en daarna wat geklungel op de pc. Tegen 17u30 werden we dan in de kantine van onze favoriete voetbalploeg verwacht. Om 18u begon nl. al de 3e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, maar voor mij wat het de eerste die ik kon gaan bekijken. De eerste  werd nl. op woensdagavond gehouden, en zoals je wellicht al weet ben ik door m'n nachtwerk gebonden en kon ik er niet bij zijn. Zoals gezegd, om 17u30, want de vriend van schoonzus sponsorde de macthbal, en daarom mocht hij enkele vrienden en familieleden uitnodigen voor een (beperkte) receptie vooraf in de kantine. Eigenlijk ben ik niet zo voor al dat gedoe, maar ja…als je uitgenodigd wordt, dan ga je natuurlijk.
De wedstrijd achteraf was een ramp. Onze ploeg, die in de bekerwedstrijden en de eerste competitiematch al als revelatie van het seizoen kon bestempeld worden, kwam eigenlijk niet in het stuk voor. De tegenstander liep hen gewoon voorbij, won elk duel en won de wedstrijd uiteindelijk dik verdiend met 0-2. Een slecht begin dus, en ik hoorde al monkelen dat ik maar beter niet ga kijken, dat ze dan tenminste beter spelen. Grrrrrr….
's Avonds, kregen we onze kids op bezoek, om samen naar het voetbal te kijken op tv.

Zondagmorgen hadden we met vrienden afgesproken om een daguitstapje te maken. In oktober gaan we zoals elk jaar weer een weekendje weg met vrienden, en we wilden gisteren op verkenning gaan. Plaats van bestemming is deze keer Gooik, de parel van het Pajottenland. En daar hadden we een fietstochtje voorzien, de Valleitjesroute. Omdat er slecht weer voorspeld werd, hebben we het tochtje met de wagen verkend. En het bleek een erg mooie tocht, wel behoorlijk lastig door het heuvelachtige karakter van de streek. Dat wordt puffen binnen een goeie maand!
Na onze verkennende tocht hebben we de plaatselijke horeca gesteund (die moet je natuurlijk ook verkennen!), en zijn we weer huiswaarts gekeerd.
's Avonds zijn we andere vrienden gaan bezoeken, om hen te condoleren met het verlies van vriends moeder. In korte tijd ziek geworden en fataal gebleken.

Waregem Koerse is hierbij nog niet ter sprake geweest, maar vanavond komt daar verandering in. Zo meteen vertrekken we nl. naar het stadscentrum, waar we nog een stukje jaarmarkt proberen mee te pikken, een terrasje willen doen, en daarna naar het optreden van de Kreuners willen.

Morgen laten we de paardenkoers aan ons voorbijgaan, en proberen we een fietstochtje te maken als het weer meezit. 's Avonds dan gaan we mensjeskijken in het centrum, en na het vuurwerk het verlengde weekend afsluiten. Je begrijpt dus dat ik vanavond en morgenavond niet hoef te werken…zalig toch!

Groetjes!

Billy

10 gedachtes over “Waregem Koerse weekend

 1. Je schrijft: Veel hebben we niet gedaan, afgelopen weekend. Ik ben benieuwd hoeveel aktiviteiten je in een weekend propt als je zegt dat je een druk weekend hebt gehad.
  Wat jij rustig vindt, is in mijn ogen een prettig gevuld weekend, Billy!
  Groeten uit verzopen midden nederland. 😉

 2. Voor een rustig weekend ziet het er niet slecht uit…
  Het leest in ieder geval als lekker ontspannen! Op de condoleances na natuurlijk, dat is nooit fijn…
  Jammer van jullie clubje maar het is slechts het begin, wie weet wat er nog in het verschiet ligt!
  Ik was zelf dit weekend in het mooie Limburg, heb aan een puzzelrit van een autoclub meegedaan. Passeerde nog rakelings de Belgische grens en moest even aan je denken.

 3. Het is in Nederland en België eindelijk droog geworden dus jouw vuurwerk is vast doorgegaan. Of niet Billy. Ondanks de goede vooruitzichten voor deze week ga ik ervan tussen, maar in Andalucia blijf ik je volgen.
  Adios Billy
  Saludos
  Mara

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s