Crematie

Alles is goed verlopen gisteren.
Het was de eerste keer dat ik dit meemaakte, maar het viel wel mee. Dat er geen kerkdienst was stoorde eigenlijk niemand, de plechtigheid in het kerkhof was kort maar goed. Muziek erbij was erg passend gekozen.

Na de plechtigheid en de asverstrooiing hadden we iedereen uitgenodigd bij ons thuis. We hadden voor alle zekerheid onze partytent opgezet, en dat was maar goed ook want we kregen na een tijdje wat regen te verwerken. De familie was opgetogen over de ontvangst en hoe wij alles georganiseerd hadden. Dat deed wel deugd.
Het was ook bijzonder aangenaam om familie (neef en nicht) terug te zien die we al in jaren niet meer gezien hadden. Tja, dat gaat nu eenmaal zo bij dergelijke gelegenheden. En afspreken om elkaar nog eens te ontmoeten horen ook bij die clichés. Of we elkaar dan in werkelijkheid dan nog terugzien behalve bij een volgend overlijden? Moeilijk in te schatten…

Toen zowat iedereen weer huiswaarts gekeerd was, ben ik met m'n dochter op autojacht geweest. Haar vriend en zij zijn nl. op zoek naar een nieuwe wagen, en we zijn naar een tweetal garages gaan kijken naar modellen die hen interesseren. Omdat ze een grote gezinswagen zoeken, maar toch niet al te veel geld willen spenderen, lieten we de grotere merken liggen. Eerst waren zij geïnteresseerd in de Citroën C4 Grand Picasso, maar die blijkt toch ietsje te duur. Gisteren gingen we kijken naar de Seat Altea XL, en daarna naar de Nissan Qashqai. Allebei fantastisch rijdende wagens, maar de condities liggen wel anders. Ik denk zo dat de Seat het gaat halen…

Intussen is dit ook m'n eerste vakantiedag, ik hoef niet meer te werken tot 9 augustus. Maar meer daarover één van de volgende dagen…

Groetjes!

Billy

22 gedachtes over “Crematie

 1. Als de overledene oud genoeg is wordt een crematie of begrafenis eigenlijk een soort familiereünie, die uiteindelijk een heel gezellig karakter kan krijgen, maar van een vervolg moet je je inderdaad niet teveel voorstellen.
  Fijne vakantie Billy.
  Gr. J@n.

 2. Goh, dat het voor jou de eerste keer is, of je bedoeld dat je het ook zelf hebt georganiseerd. Dat je dan je familie ziet is altijd wel leuk. Bij de crematie van mijn tante was het idd ook nog gezellig. Ik had mijn nichten al tijden niet gezien. Fijn dat je vakantie hebt! En succes nog met het kiezen van een auto.

 3. hey Billy,
  gelukkig dat het mee viel, en dat jullie je best hadden gedaan daar twijfel ik niet aan
  rest me verder je nog een hele fijne vakantie te wensen met heerlijk weer!
  ps. volgende week zijn wij ook in het Belgsche .. een wat mindere rede: mijn stiefpapa word geopereerd maar goed we zijn er dan wel een week.
  xx

 4. Fijn om te lezen dat het meeviel!
  En uit persoonlijk oogpunt gesproken: Goed van jullie dat jullie daarna direct doorgingen met het ‘normale’ leven, in dit geval de autojacht.
  Uit ervaring weet ik, na de begrafenis van mijn lieve paps, dat dit enorm afleidt.
  Bij mij hielp het in ieder geval voor dat moment…
  Ik hoop dat je ondanks alles toch heerlijk van je vakantie kunt genieten, samen met je vrouw!

 5. Mijn complimenten. Het valt niet mee om zoiets te organiseren met deze omstandigheden. Fijn dat je er een goed gevoel aan overhoudt.
  Ik zou ook voor de Seat gaan, een degelijke auto (VW onderdelen als ik me niet vergis).

 6. Wauw, je hebt het neergezet alsof het eerder een soort van feestje was dan een afscheid. Zo gaat het soms ook wel geloof ik, maar ik heb het nog niet meegemaakt bij een laatste afscheid…
  XXX

 7. Toevallig was ik vandaag ook bij een uitvaart en inderdaad, het is dan ook net een reunie. En de autojacht . . tja, ik ben nog niet echt op jacht, maar ik gluur wel wat om me heen.

 8. Prettig dat alles goed verlopen is.
  Ja zeker heb je met zulke gelegenheden dat je familie die ver weg woont weer eens ziet, herkenbaar…
  Ik wens je een prettige vakantie toe! De mijne is ook begonnen tot 18 augustus maar liefst 😀
  groetjes

 9. Hai Billy,
  De eerste crematie…..bij mij is het juist andersom. Ik ben meer bij crematies dan bij een begrafenis! Maar hoe dan ook, meestal erg verdrietig! Fijne vakantie!!! ( en als jij weer moet werken, begint de mijne)
  x

 10. Wow Billy voor de eerste keer een crematie. Maar je hebt gelijk vaak wordt het naderhand gezellig omdat je elkaar heel lang niet gezien hebt. Nu dus van je vakantie genieten ( en de Tour) Het weer zit in ieder geval mee. Fijne vakantie

 11. Wow Billy voor de eerste keer een crematie. Maar je hebt gelijk vaak wordt het naderhand gezellig omdat je elkaar heel lang niet gezien hebt. Nu dus van je vakantie genieten ( en de Tour) Het weer zit in ieder geval mee. Fijne vakantie

 12. innige deelneming met het overlijden van uw oom.
  IK heb één keer een begrafenis meegemaakt van een vrijzinnige, en vond het heel zielig. ALhoewel ik een katholieke begrafenis hypocriet vind. De meesten gaan nooit naar de kerk, maar doop, huwelijk, en begrafenis worden daar wel nog gehouden.
  En zoals je schreef, het leven gaat door, geniet er maar van, want iedere dag kan onze laatste zijn
  ben terug uit LOndon, moe, maar happy
  groetjes

 13. Hoi Billy, tis toch niet niks, een crematie, gecondoleerd met je oom!
  Hopelijk heb je een fijn weekend achter de rug.
  Ps: ik ben weer terug, ik kon jullie toch niet zo lang missen ;-)), liefs Bettje

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s