Weekendverslag 10 & 11 juli

Ook al stonden de laatste dagen vooral in het teken van het overlijden van m'n oom, het leven gaat verder. En wat reeds gepland was, ging dan ook gewoon door. Ik ben er ook het type niet naar om lang stil te staan bij het verleden.

Zaterdag zijn vrouwlief en ik gaan fietsen. Vroeg wakker, dus konden we nog in het koelste deel van de dag op pad. De fietsen op het fietsrek, en op weg met de wagen. Ik had een knooppuntenroute uitgestippeld in de omgeving van Roeselare. En het bleek alweer een meevaller te zijn, mooie route, weinig verkeer en afwisselend. Op het einde van de rit kwamen we nog langs een mooi terrasje in een natuurgebied, en dat konden we natuurlijk niet weerstaan. Daarna zijn we ietsje verder gaan eten in restaurant-brasserie 'd Hofstee.  Een eenvoudige maar lekkere maaltijd. Daarna weer huiswaarts gekeerd, bij schoonmoeder om een kopje koffie geweest. Thuis gekeken naar de Tour, en daarna kregen we schoonzus en haar man op bezoek. 's Avonds nog wat aan de pc gezeten, en dan naar bed.

Zondagmorgen opnieuw vroeg uit de veren, naar de bakker geweest, en na het ontbijt de racefiets op. Gisteren stond in de stad de Waregemse Gordel op stapel, en met dit lekkere weertje waren heel wat mensen op de been die deelnamen aan de uitgestippelde wandelingen of fietstochten. Ik had gekozen om de 80 km te rijden, en had het geluk dat ik met m'n vroegere fietsclub kon meerijden. Met al de wind die er stond toch wel een voordeel als je met meerderen samen kan fietsen. Het was een pittig ritje, richting het heuvelachtige oosten van Kortrijk. En de hitte maakte het enorm zwaar en zweterig. Het was dan ook goed dat er meerdere bevoorradingsplaatsen waren, waar we onze drinkbus konden bijvullen.
Na de rit naar huis, want 's middags wilden we onze kinderen vergasten op een etentje. We hadden gekozen voor restaurant de Kerselaar in Oudenaarde. Na enig overleg kozen we voor het Seizoenmenu, en het heeft ons allemaal enorm gesmaakt. Het dessert en koffie hebben we buiten op het terras genomen, een koeler plekje onder de druivelaars. Het restaurant is een échte aanrader!

Daarna zijn we huiswaarts gekeerd, en daar keken we naar de eerste echte bergrit van de Tour. Een mooie overwinning van Andy Schleck, maar ook een bijzondere prestatie van onze landgenoot Jurgen van den Broeck, die nu toch maar mooi te pronken staat met een schitterende 4e plaats in het algemene klassement!

's Avonds keken we dan met z'n allen naar het hoogtepunt voor alle Nederlanders, de finalewedstrijd van het WK voetbal. Helaas voor de duizenden supporters, werd alweer de overwinning niet gehaald. Na toch opnieuw een tegenvallende partij vond ik, waar Arjen Robben toch dé kans van de wedstrijd verknoeide.

Dat was dan meteen de afsluiter van het weekend, dat dus weer in het teken van sport, lekker (buiten) eten en gezellig samenzijn stond.

Groetjes!

Billy

14 gedachtes over “Weekendverslag 10 & 11 juli

 1. Voor veel Nederlanders was het einde wel een domper, maar daar hadden jullie geen last van. Ik ook niet trouwens, want als ze de kansen die ze gekregen hebben niet kunnen verzilveren, zijn ze niet waard om het goud te pakken en hoewel de arbiter duidelijk nog iets goed te maken had met de Spanjaarden kan ik er echt niet mee zitten. En voor jouw was het weekend weer geslaagd.
  Gr. J@n.

 2. als nog gecondoleerd Billy ( beter laat dan nooit )
  en wat de wedstrijd betreft .. een 2e plaats op wereldniveau vind ik ook een zeer goede plaats! ( en ik hou niet eens van voetbal kan je nagaan )

 3. Fijn om te lezen dat je, ondanks alles, toch een prima weekend hebt gehad.
  Jammer van die WK finale maar helaas pindakaas. Er zijn ergere dingen.
  groetjes!

 4. zo te lezen heb jij ook een super weekend gehad!wij hebben familiedag gevierd samen met mijn schoonzus[ken jij ook]en mijn broer.heerlijk de grachten door en de noordeplassen op,echt een super geslaagde dag!
  knuffffff van HH

 5. Allereerst gecondoleerd met het overlijden van je oom en sterkte aankomende week.
  Wij hebben de finale ook gecombineerd met een gezellige bbq met buren/vrienden en een drankje. Helaas geen overwinning voor Nederland maar goed, het leven gaat verder.
  Prettige dag nog!

 6. Die bakker op zondag…..doe mij er ook zo 1. Maar ook al hebben we zilver, vandaag was het feest of dat we goud hadden. We moesten meer zo’n samengevoel hebben als we vandaag hebben laten zien in Amsterdam. Geweldig feest, waar we thuis bij de tv gewoon aan hebben meegedaan

 7. Nog gecondoleerd met het overlijden van je oom Billy!
  Het was wel erg warm het afgelopen weekend, maar blijkbaar kan niets jou van je fiets houden Billy!;-)
  Het verlies van oranje was natuurlijk jammer, maar hun huldiging gisteren was één groot feest!
  groetjes,
  Elmar

 8. Jammer hoor idd, zeker die kans van Robben was erg zonde. Inmiddels is het allemaal weer achter de rug. Het is nu het noodweer wat de aandacht eist. Hier valt het wel mee maar elders?? Misschien bij jullie wel veel erger. Leuk om je verslag weer te lezen. Jullie hebben je weer mooi geamuseerd.

 9. Billy, proestttttttttttt, jij hebt het voetbal gekeken… ik niet eens… ben een slechte oranje supporter… maar ik kijk wel iedere dag de tour… bij voorkeur via ‘de Belg’ want jullie commentatoren zijn veel beter dan de Nederlandse commentatoren….
  heb me vandaag trouwens woest gemaakt over Renshaw… ik vind dat zooooooo onsportief… terecht de Tour uitgekickt…

 10. en het is ondertss alweer weekend .. hopelijk gaat het weertje nog een beetje keren , FIJN weekend alvast billy en tot de volgende ronde 🙂

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s