Voorbij

Gisteravond kregen we vanuit het rustoord de melding dat mijn oom overleden was. Wat we al dagen zagen aankomen, werd dus gisteren bevestigd. Eigenlijk is het maar beter zo. De arme man is uit zijn lijden verlost. Hij zat toch in een uitzichtloze situatie: zwak hart, verstopte aders, open ligwonden, pijn over het hele lichaam,…enz. Ook voor ons was het geen pretje om hem zo te zien lijden. Zelfs met alle morfine en andere medicatie, was er geen enkele vooruitgang meer. Een dier zou men zomaar met een spuitje verlossen, waarom dan een mens zo laten afzien?

Vandaag heb ik een verlofdag opgenomen, er viel natuurlijk heel wat te regelen. Donderdag wordt hij gecremeerd, asverstrooiing volgt daarna hier in onze stad, met een korte plechtigheid. Daarna met de familie een eenvoudige maaltijd bij ons thuis.

Geen prettig nieuws dus, al ervaren wij het toch als een opluchting…

Groetjes,

Billy

Advertenties

21 gedachtes over “Voorbij

 1. Allereerst sterkte voor de familie en nabestaanden !! Soms willen we mensen zolang we kunnen bij ons houden , maar zoals je schrijft …deze mens is uit z’n lijden verlost billy …ik zou zelf ook niet zo willen liggen afzien..mag hij rusten In vrede …heel veel liefs x

 2. Dubbel is dat he? Je wilt iemand waarvan je houdt zolang mogelijk bij je houden, maar iemand waarvan je houdt zo te zien lijden is het ook niet. Veel sterkte met het regelen en de dienst op donderdag voor jullie allemaal!
  Als een schip achter de horizon verdwijnt, is het niet weg, je ziet hem alleen niet meer

 3. Gecondoleerd Billy, en het is waarschijnlijk inderdaad een verlossing voor je oom. De wetenschap gaat misschien ooit te ver om leven te rekken wat geen leven meer is. Hij heeft in ieder geval nu rust. Sterkte met alles.
  Groetjes.

 4. Gecondoleerd en heel veel sterkte de komende tijd, want ook al ben je blij dat hij uit zijn lijden is verlost, je gaat hem zeker wel missen mettertijd, als het ingezonken is…
  Je weet pas wat er was… als je het kwijt bent…
  Sterkte!
  XXX

 5. Gecondoleerd Billy met je oom. vanuit mijn werksituatie maak ik als avondhoofd in een zorgcentrum dit regelmatig mee. In jouw geval is het misschien ook wel beter voor je oom. Sterkte met de afwikkeling van verschillende zaken.
  Liefs
  Mara

 6. Gecondoleerd Billy.Voor de man is het gelukkig. Net wat je zegt een beest laat men niet zo lijden. Dus dubbele gevoelens. De mooie dingen onthouden en de lijdensweg proberen van je af te laten glijden in de komende tijd. Sterkte van ons beiden hier

 7. Nou idd Billy. Dat vind ik ook. Als dat zo lees was het een lijdensweg. Daarom is het nu goed dat hij is overleden. Natuurlijk voor de familie een groot gemis. Daarom wil ik jou en familie condoleren.

 8. Ach wat verdrietig Billy. Ook al hield je er rekening mee, het is nu wel heel definitief. Jullie hebben goed voor hem gezorgd de laatste periode. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

 9. Gecondoleerd Billy…ook voor je familie en naasten hoor! Triest dat het allemaal zo moest lopen, maar voor je oom is het beter zo!
  Heel veel sterkte met de verwerking hoor…!

 10. Och jee Billy, ik was er even een paar dagen tussenuit en lees dit nu pas.
  Gecondoleerd… Natuurlijk weten wij verstandelijk gezien dat het voor hem beter was, maar het gemis zal er niet minder om zijn.
  Rouw en verdriet, het is een puur persoonlijke aangelegenheid.
  Sterkte!

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s