Weekendverslag 12 & 13 juni

Zaterdag stond weer een fietstocht geprogrammeerd. De plaatselijke wielertoeristenclub (waar ik ook nog 2 jaar heb bij gereden) organiseert elk jaar op het vaderdagweekend een rally, de “Flanders Field-rally”. Zoals elk jaar weer heel wat deelnemers. Wij reden met een groepjede 75 km, die er uiteindelijk zo’n 78 bleken te zijn. Een pittige rit door de heuvelachtige Vlaamse Ardennen.

Na de rit zijn we blijven plakken aan de startplaats, de kantine van “ons” voetbalploegske, Racing Waregem. Na een tijdje kwamen de vrouwen ons vervoegen, die zelf ook een ritje hadden gedaan (45 km). M’n vrouw had wijselijk (en na overleg met de kinesiste waar ze onder handen wordt genomen voor haar rugperikelen) gekozen om de rally van 25 te nemen zodat ze geen onnodige inspanningen (lees: bergop) moest doen. Fietsen is nl. wél goed voor haar, moet ze ook véél doen, maar zoveel mogelijk op het vlakke.

‘s Avonds had dochterlief ons uitgenodigd om bij haar het trouwalbum te gaan bekijken. Dat hadden ze deze week van de fotografe geleverd gekregen, en waren wij ook wel benieuwd naar natuurlijk. Daar hebben we dan de hele avond doorgebracht.

Zondagmorgen werd ik door onze vrienden afgehaald om 6u30. Zij vertrokken gisteren nl. op vakantie, en hadden gevraagd of ik hen naar de luchthaven wou voeren. Dat mocht ik doen met hun wagen omdat we ook nog haar broer en vrouw moesten oppikken, en onze wagen een te beperkte bagageruimte heeft voor al die koffers.
Toen ik hen veilig had gebracht en weer thuiskwam, heb ik m’n koersplunje weer aangetrokken voor een klein ritje met de fiets (45 km). Daarna gedoucht, en toen vertelde vrouwlief doodleuk dat ze een etentje had geregeld voor vaderdag. En dan nog wel in een zaak waar ik al jaren eens uitgebreid wou eten: de Heeren van Liedekercke. Eerst hebben we onze stem uitgebracht in het stembureau, en daarna vertrokken we richting Liedekerke, wat toch zo’n 45 minuten rijden is. In het restaurant hebben we volop genoten met ons tweetjes van een verrukkelijke maaltijd. En aangepaste bieren. Want de zaak is eigenlijk een bierrestaurant, vandaar m’n grote verlangen om er eens te mogen eten…

Na het eten terug huiswaarts gekeerd, en dan kregen we nog bezoek van de kinderen en hun lief. Vaderdag eren hé…
Van zoon en lief kreeg ik een iTunes kaart met €25 waarde erop. En dochter en man verrasten me met een Vivabox: tournée générale. Beide heb ik enorm geapprecieerd (muziek en bier…)

Intussen werd het bij de verkiezingen al vlug duidelijk dat het Vlaams Nationalistische NVA het bij ons zou halen. Niet direct mijn keuze (ik ben eerder links gericht), maar ik ben wel blij dat er eens een andere wind kan waaien door politiek België. Nu maar afwachten wat dat gaat geven…

Groetjes!

Billy

19 gedachtes over “Weekendverslag 12 & 13 juni

 1. aha, bij jullie is het vaderdag geweest en je bent goed verwend, zie ik.
  bij ons is het volgende week zover. Gert dacht dat het gisteren al was, maar ik heb hem snel uit de droom geholpen.
  bovendien, met al dat voetbal op tv krijgt hij al meer dan genoeg, dacht ik zo. mag hjij al snel tevreden zijn.
  ben benieuwd hoe onze beide nieuwe regeringen het gaan doen.

 2. Inderdaad goed dat fietsen voor die rug. Arno merkt het echt als hij een tijd niet gefietst heeft. Vaderdag doen we niet aan, hij woont al in een hotel/restaurant dus denken iedere dag aan hem 🙂 We zijn veel te druk met de pasgeboren kleindochter. Alles valt in het niet nu hahaha. Maar we vieren wel verder vakantie

 3. Vaderdag is bij ons pas dit weekend, en ja ik hoorde gister al zoiets dat jullie op zondag gingen stemmen… en leuk hoor zo’n verrassings-diner…

 4. Vaderdag? Nou al? Dat moet hier nog komen en wat de politiek betreft heb ik ook helemaal mijn zin niet, want Nederland is ver naar rechts afgedwaald. Dat komt straks wel weer goed, maar voor die tijd heeft rechts toch weer kans om veel schade aan te richten.Enfin, het is niet anders.
  Gr. J@n.

 5. druk weekend, dat zijn wel hele afstanden die je fietst!
  Ik hoop dat de NVA de verandering kan brengen die nodig is in ons land. Al die politieke ruzies en het niet regeren kan toch niet blijven duren..

 6. De politiek kan Europa niet meer redden. De mensen zijn te verdeelt. Ook bij jullie.
  Bij ons is het volgende week vaderdag. Zelf vind ik het een overbodige dag. De band die ik met mijn kids heb vind ik belangrijker.

 7. Een hele fietstrip hoor..78km! Knap dat je vrouw ook meedeed! En bij jullie was het gisteren dus vaderdag…leuk en lekker dus uiteten geweest! (dus toch weer een fiets en etenweekend! ;p) Tja..dus Belgíë volgt Nederland….nu maar afwachten wat er allemaal terecht komt van de nieuwe regeringen!
  Fijne avond verder!

 8. Dus netals in Nederland hebben de Christen Democraten ook in België op hun donder gehad. Met een Franstalige minister-president lijkt me de toekomst voor jou als Vlaming niet zo leuk! De socialistische PS won “slechts”6 zitjes (geweldig hoe jullie over zetels spreken). Bart de Wever van de Vlaams-nationalistische N-VA is de grote winnaar van de verkiezingen in België en wordt zelfs groter dan de Waalse socialisten met 19 zitjes winst.
  Vraagje: “Is België nu bijna net zo onbestuurbaar geworden als Nederland nu?
  Of is België al jarenlang onbestuurbaar.
  Ik verneem het graag van je Billy als ECHTE Vlaming uit Waregem.
  Salu2
  Albert

 9. Heee, ik lees dat jullie vaderdag een weekend eerder vieren. Bij ons is het aankomende zondag vaderdag. Fijn dat je zo in de watten gelegd werd. Ik heb de cadeau’s voor vader en schoonvader al in huis.

 10. De heeren van Liedekercke … bierrestaurant … apart zeg. Zeker als ik de menukaart eens bekijk:
  ‘Heerlijke smeuïge courgettesoep met kokosmelk en kokosbier volgens een recept van MOE
  Lepelhapjes kabeljauw en koolvis op een bedje van prei, grijze garnaal en Belgoo Magus
  “Schuim” van Bunnahabhain 12y’
  Kon je de weg naar huis nog wel vinden? Hahahaha!
  Enne, schandelijk verwend ben je met vaderdag! Maar dat mag ook wel een keer, toch?
  Nou? Zijn dochterliefs trouwfoto’s een beetje mooi geworden?

 11. Ik zit te lezen vaderdag? hahaha, maar natuurlijk, bij ons is dat pas aankomende zondag, derde zondag van juni altijd 😉
  Je bent heerlijk verwend in elk geval en dat is belangrijk :-))
  PS, er zijn er nog heel veel die over gezet moeten worden hoor, maar daar kom jij denk ik dan weer niet langs…
  XXX

 12. Het is een grappige toevalligheid (denk ik) dat de twee zaken die Nederland de afgelopen weken en komende week in zijn greep houden, ook bij jullie een hoofdrol heeft gespeeld: verkiezingen en vaderdag. De politiek veranderd en of ik er echt blij mee ben? Ik heb er zo mijn eigen gedachten over die ik hier maar niet ventileer.

 13. Hoi Billy, ohja bij jullie is vaderdag een week eerder… en spannende verkiezingsstrijd…moeilijk zal het worden! Wens je een fijne dag, greetz Bettje

 14. dat was wel een druk weekend Billy.afgelopen weekend was hier lekker rustig maar dat weekend daarvoor was genot met man bij ons om te kijken hoe het met me was.aankomend weekend met vaderdag zien we wel wat er gaat gebeuren of niet.nu in elk geval genieten van het weer.
  knufff van HH

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s