Verslag Pinksterweekend

Het zal jullie wellicht niet verwonderen dat dit uitermate zonnig weekend vooral in het teken van fietsen stond.

Zaterdag zijn we met de wagen tot in de Klinge gereden om daar een ritje te doen aan de hand van het fietsknooppuntensysteem. We waren amper een 2-tal kilometer ver toen we al een bordje gemist hadden. Toch reden we door, in de veronderstelling dat we zo opnieuw op ons parcours zouden komen. Niet dus…en toen moesten we wel even een ommetje maken. Richting Hulst, dat ook op onze route ingeschreven stond. Een bezoek aan dit vestingstadje is altijd de moeite, en dit was dan ook zowat het enige lichtpuntje in onze tegenvallende rit. Tegenvallend door de strakke wind die er stond, door het wat saaie landschap en de pech onderweg. Vrouwlief verloor onderweg nl. ook nog haar fietscomputertje, maar na een zoektocht vond ik het gelukkig terug.

Over naar zondag dan. We hadden een rit gepland in Wingene. En het bleek al na enkele kilometers dat de rit heel wat beter zou meevallen dan de dag ervoor. Het werd een prachtig ritje, heel afwisselend, af en toe door het bos en door mooie dorpjes. Na de rit zijn we gaan eten in restaurant-bistro Sint-Hubert. Op het terras daar was het heerlijk vertoeven, en het eten viel heel goed mee. ‘s Avonds werden we bij een collega van vrouwlief verwacht. Haar zoontje had nl. zijn eerste communie achter de rug, en dat vierden ze met een receptie voor vrienden en familie.

Maandag was het dan de beurt aan de racefiets. Ik ben met de wagen tot in het Ieperse gereden, en daar gestart met de racefiets voor de West-Vlaamse bergenroute. Het was al bijzonder warm ‘s morgens en het heuvelachtige parcours was dan ook heel lastig. Gelukkig kon ik enkele keren aanpikken bij een klein groepje fietsers, wat toch altijd makkelijker fietst dan alleen.
’s Middags bleken we, toen ik terug thuiskwam, al bezoek te hebben van onze vrienden. Samen aperitiefje gedronken. Daarna aten vrouwlief en ik tomaat-garnaal met frietjes, mmmm…lekker genieten. In de namiddag dan naar andere vrienden met onze beste vrienden, voor koffie en gebak. En daarna een kaartje gelegd…vanzelfsprekend buiten op hun (overdekt) terrasje. ‘s Avonds had onze dochter ons nog uitgenodigd om barbecue te eten, wat we nooit afslaan natuurlijk. En daarna thuis nog wat tv gekeken en vroeg naar bed…

Groetjes!

Billy

13 gedachtes over “Verslag Pinksterweekend

 1. Bedoel je Hulst in Nederland? Of bestaan er nog meer? Wij gaan daar alleen heen als we naar die grote meubelzaak willen (niet dat we daar wat kopen, maar kijken is wel leuk)

 2. Jammer dat de fietstocht zaterdag tegen viel, maar gelukkig hebben jullie nog wel kunnen genieten van Hulst!
  Gelukkig waren de tochten op zondag en maandag aantrekkelijker!
  Dat je bijn Sint Hubert goed kan eten verbaast met niets!
  groetjes,
  Elmar

 3. Op de fiets heb ik ook nog even gezeten, heel even maar, je snapt wel dat ik mijn tijd meer binnen heb door gebracht dan buiten dankzij.. grinnnnn
  maar gelukkig komt de zomer nog 😉
  XXX

 4. Heerlijk dat fietsen! En daarbij ook nog lekker eten, nah jullie weekend was dus top! Het strakke windje hadden wij zaterdag…met zeilen viel dat toen ook even tegen. Maar maandag hebben wij gefietst en dat was heerlijk!
  Heb een fijne dag verder!

 5. En wederom genietbaar dus!
  De wind was hier ook stevig, mijn tuin ligt op een hoek dus dan vang ik wat meer zelfs en da’s best wel jammer. Anderzijds, wanneer en àls het ‘zomers erg warm is, dan is het wel weer een voordeel…
  Na een wat kwakkelig weekje hoop ik dat we dit weekend weer volop kunnen genieten, alhoewel de voorspellingen niet bijster fijn zijn.
  We zullen zien!
  Genieten doen jullie zo te lezen toch telkens wel…

 6. Een bordje gemist? Heb je geen tom die de weg wijst, haha! Klinkt als een heerlijk pinksterweekend, vooral die culinaire dingetjes spreken mij zeer wel aan

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s