Weekendverslag 15 & 16 mei

Deze keer hebben we kunnen genieten van een extra lang weekend.
Op Hemelvaartsdag ben ik in de namiddag nog de laatste hand gaan leggen aan het schilderwerk in de woonkamer bij zoonlief. Daarna een bezoekje gebracht aan m’n oom die nog maar eens in het ziekenhuis ligt. En daarna nog aan m’n moeder. En bij de terugkeer nog gestopt bij onze vrienden.

Vrijdag waren we met vrienden afgesproken om samen de Vredesroute te fietsen. We startten in Ieper, en legden de schitterende route (47 km) op het gemak af, genietend van al het moois dat we voorbijreden. De Vredesroute loopt langs heel wat oorlogskerkhoven uit de 1e Wereldoorlog, waarvoor die streek zo bekend en veelbezocht is (vooral door Britse toeristen). Vanzelfsprekend deden we onderweg ook een terrasje aan (Hill 60), waar we buiten beschut konden genieten van een discreet zonnetje. Het weer viel trouwens enorm goed mee om te fietsen, al mag het voor mij nog enkele graadjes warmer zijn. Toen  onze rit ten einde was, zijn we naar bistro-restaurant Pacific Eiland geweest, waar onze wagens geparkeerd stonden. Een absolute aanrader voor iedereen die in de buurt komt! Prachtig gelegen aan de rand van de stad, omgeven door water, en met schitterende terrassen waar het fantastisch toeven is…
Daarna vertrokken we huiswaarts waar we ons wat verfristen, en gingen we eten naar restaurant Bandini. Deze zaak stond al een tijdje op m’n verlanglijst, maar het kwam er tot dan nog niet van om er eens te gaan eten. Restaurant Bandini is een wat aparte zaak, want je treft er heel exotische dingen aan op hun suggestiebord. Met aarzeling in de stem bestelden we dus ons eten, want als het de eerste keer is dat je zoiets doet, weet je nooit wat je verwachten mag. Toen we onze borden zagen, merkten we al onmiddellijk dat onze “vrees” onterecht was. We kregen echte schilderijtjes van borden voorgeschoteld. En het vlees bleek uitstekend in de smaak te vallen. Ik had Botswana kudu (een soort antilope) en mijn vriend Uruguay beef (rundersteak), terwijl de vrouwen het wat voorzichtigen aan hielden bij scampi. Daarbij vergezeld van een wereldwijntje, een smakelijke afsluiter van een mooie dag!

Zaterdagmorgen waren vrouwlief en ik vroeg uit de veren. We hadden ons nl. voorgenomen om een bedevaart fietstochtje te ondernemen naar Kerselare. Dit bedevaartsoord ligt op zo’n 20 km van ons vandaan, gelegen op de top van Edelare “berg”. Dat heuveltje is voor wielertoeristen een fluitje van een cent, maar voor gelegenheidsfietsers toch wel een uitdaging. Vrouwlief heeft dan ook enkele honderden meter te voet moeten afleggen, maar toch al fietsend de kapel bereikt. Daar hebben we enkele kaarsjes laten branden voor al wie ons dierbaar is. Daarna zetten we koers naar het centrum van Oudenaarde, wat aan de voet van Edelareberg ligt. Oudenaarde is één van die plekjes waar ik altijd halt hou als ik er met de fiets kom. Een aangename, sportieve, bruisende stad waar ik best wel zou willen wonen. Voor het stadhuis bleek er een beachvolleytornooi aan de gang te zijn. Wij nestelden ons op het terras van café de Carillon, zowat mijn favoriete plekje daar omdat het altijd in de zon ligt. Nog te vroeg voor een biertje, koos ik dan maar voor een soepje.
Na een heuvelachtig ritje, en 48 km op de teller, bereikten we het thuisfront opnieuw, waar we halt hielden bij onze beste vrienden. Hun zonnige terras en het lekker weertje deed ons besluiten om samen te barbecueën. Altijd leuk om de inspiratie van het moment te volgen, en we hebben dan ook volop genoten van een heerlijke maaltijd. Daarna nog samen nagenoten bij een kopje koffie. Toen werd het tijd om naar huis te gaan, ons wat te verfrissen en om te kleden. Want we werden tegen 19u verwacht bij vrienden (mét vrienden) voor een verjaardagsdrink. Zoals gewoonlijk werd het een aangenaam avondje babbelen en bier of cava drinken…
Zondagmorgen iets later uit bed dan gewoonlijk, van fietsen kwam het niet. Samen met schoonzus en man waren we afgesproken om bij mijn moeder een aperitiefje te halen. Waar zij ons rijkelijk trakteerde op champagne. Daarna zijn we gaan eten naar restaurant De Garde in Bossuit. Deze zaak ligt aan de rand van het park dat rond het kasteel van Bossuit ligt, een mooie omgeving. Lekker menuutje gegeten, en daarna nog genoten van een lekkere borrel (armagnac) waar schoonbroer me op trakteerde.
Daarna zijn we samen naar schoonmoeder gereden, waar nog een andere schoonbroer en zijn vrouw ons vervoegden. Samen nog wat gedronken en gebabbeld. Een mooie afsluiter van alweer een topweekend!

Groetjes,

Billy

23 gedachtes over “Weekendverslag 15 & 16 mei

 1. dat was weer een lekker weekend, billy, zowel letterlijk als figuurlijk.
  en ik maar denken dat de dames scampi hadden en een werldZwijntje, blijkt het een wijntje te zijn.
  ik vind dat rood op zwart een beetje lastig te lezen, blijkt maar weer.
  nu op naar het pinkster weekeinde, hopelijk is het dan weer mooi fiets- en terrasweer, want van die ‘zomer van het terras’ komt zo maar weinig terecht.
  groetjes!

 2. Dat lijkt wel en korte vakantie zo goed als jullie die dagen weer besteed hebben. Lekker en sportief tegelijk fijn dat je vrouw ook weer zo goed mee kan.
  Groetjes.

 3. Klinkt als een geslaagd weekend! En ‘angst’ voor wat je wachten staat in een restaurant is meestal nergens voor nodig. Dat had ik eens toen ik in een Arabisch restaurant ging eten en ik heb nooit lekkerder gegeten dan daar 🙂

 4. Wow Billy, dit is toch wel een van de logjes met de meeste tekst 😀 Is het schilderwerk een beetje gelukt? En ook voor het fietsen was het ideaal weer natuurlijk, En er komt meer aan : )
  Groetjes

 5. He Billy, wat een heerlijke culinaire omschrijvingen weer! Oké, de fiet6stochten zijn ook mooi.
  Zodra ik weer eens normaal kan eten stort ik mij, mede dankzij jouw geschrijf, in een wild culinair avontuur!

 6. mmmmmmmmmmmmmmmm, de vredesroute…. dat klinkt als iets dat Guitarman ook erg leuk zou vinden… maar je hebt genoten en dat is goed… zo hoort een weekeind ook te zijn…

 7. Die Pacific eiland lijkt me zaligggggggggg , ga die eens bij favourieten opslaan ..Je hebt weer heeel wat genoten /gegoten / geknabbeld en gebabbeld :-)) en ondertss ook nog de nodige mooie fietsroutes afgelegt , kortom heerlijk !
  Fijne werkweek nog en de groetjes x

 8. Een druk en bourgondisch weekend heb je achter de rug. Kun je weer lekker op teren de rest van je werkweek. En volgende week alweer Pinksteen dus dan is de werkweek alweer een dagje korter en het weekend dus een dagje langer.
  groeten Inge

 9. Jij hebt wederom net als ik een pracht weekend beleeft! En die vlucht, lekker ding, dat zijn de vervolglogjes “in beweging” en Ambachtelijke karakters 😛
  XXX

 10. Ik heb even de tijd genomen om bij te lezen bij je Billy! Manman wat een drukke dagen maak jij toch altijd. Die Vredesroute (ik heb ook even de link aangeklikt) lijkt mij wel wat, maar 45 km fietsen is niet weggelegd voor mij. Ik zal ooit eens zien of er een alternatief is om deze route te volgen.
  Groetjes!

 11. Ik sluit me aan bij Thamara, bij jullie is het altijd feest. Het lijkt wel de familie Pfaff 🙂 In Ieper is nog een voorouder van mij geboren in 1740, jammer dat er niks meer is terug te vinden want dat archief is in vlammen opgegaan in de eerste wereld oorlog.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s