Rage against the machine – Killing in the name of

Mensen die me al een tijdje kennen, weten dat het bij me wel ‘s wat heftigs mag zijn. Dit “Killing in the name of” is absoluut één van m’n favorieten. Opzwepende zang, snijdende gitaren…whoooohoooo! Als dit nummer op een feestje speelt, reken dan maar dat ik me bij de headbangende en totaal uit de bol gaande gekken te vinden ben…

Het nummer heeft trouwens een politieke boodschap. Het was nl. gericht tegen het racisme in de Amerikaanse overheidsdiensten (begin jaren 90). Met de regel "Some of those that work forces, are the same that burn crosses" doelt de band op de Ku Klux Klan. Deze extreem-rechtse groepering had als kenmerk het verbranden van kruizen.

 

 

Groetjes,

Billy

19 gedachtes over “Rage against the machine – Killing in the name of

 1. Heeeeerlijk heavy muziekske die bij mij alleen maar op een bandje staat, wordt tijd dat ik ‘m eens zelf weer ga opzoeken!! Thanks, Billy (eerlijk gezegd nooit gedacht dat jij dit ook zou waarderen , fijne avond! Liefs Bettje

 2. @ Bettje: ik kan je dus nog verbazen!

  Je moet weten dat ik in m’n uitgaanstijd meer tot de hardrockers hoorde, en dat is eigenlijk nooit meer volledig uit m’n leven verdwenen. Ik hou er wel van om op feestjes (vooral na enkele biertjes, en op een later uur) lekker uit de bol te gaan!
  .

 3. Oke…..niet helemaal mijn genre….maar ik zette de muziek aan en Gertom (mijn man) keek gelijk op….herkenbaar voor hem! Hahaha!
  Ik ben niet zo’n fan van dit soort muziek….hoewel ik Within Temptation (komt aardig in de buurt) wel weer heerlijk vind op z’n tijd!

 4. Inderdaad een goed nummer. Maar echt heftig vind ik het niet hoor : ) Het was ergens redelijk commercieel opgezet, en dat was een slimme zet van de band omdat ze hiermee redelijk wat airplay kregen.
  Grts

 5. @Jan: joh dat heeft niets met een ouwe zak te maken *grinnik* maar met smaken verschillen. Ik weet dat mijn vader hier bijvoorbeeld (64 jr.) ook errrug van houdt! Greetz Bettje

 6. Nou Billy headbangen begin ik niet aan hahahaa daar krijg je hoofdpjn van. Ik heb er vroeger al met bewondering naar gekeken dat mensen dat konden? Maar af en toe een beetje heftig moet kunnen. PS dat is ook wat bij jullie daar in Luik? Erg hoor!

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s