Weekendverslag 16 & 17 januari

Zaterdagnamiddag zijn wij eerst naar hypermarkt Auchan geweest. Deze ligt net over de grens in Frankrijk en is voor ons een 20-tal minuutjes rijden. Ik krijg ook regelmatig mails met promoties van deze winkel, en dat was nu net de reden dat we gingen. Ik had vrijdag nl. een mail waarin ik er attent op gemaakt werd dat ik nog een kleine 40 euro tegoed had op mijn getrouwheidskaart, en dat dit uiterlijk op 31 januari moest gebruikt worden. 40 euro laat je niet zomaar aan je voorbij gaan dachten we, en wij op weg. Kar volgeladen met drank (eigenlijk de enige reden waarom we naar daar gaan, omdat die veel goedkoper is dan bij ons). Aan de kassa afgerekend, en bij het checken van de rekening bleek ons tegoed niet afgetrokken. Wij uitleg gevraagd aan de kassierster, die ons zei dat we vooraf dienden te vermelden dat wij ons tegoed wilden gebruiken. Dat terwijl het in heel de winkel vol hing met affiches waarop de klanten er attent werden op gemaakt dat zij nog tot 31 januari de tijd hadden om het tegoed van 2009 op te nemen tegen gewone afgifte van de getrouwheidskaart aan de kassa. Vrouwlief in alle staten en met een gezicht als een donderwolk naar de auto. Alles ingeladen. Ik deed het voorstel om nog 2 kartons schuimwijn te halen, en alsnog dat tegoed te laten aftrekken. Vrouwlief onmiddellijk akkoord, en wij dus netjes nog 2 kartons gehaald en aan de kassa ook vooraf gevraagd om ons tegoed af te trekken van de rekening. Zodat we uiteindelijk maar een goeie 7 euro betaalden voor 12 flessen. Onze dag was weer goed…

Daarna zijn we gaan nieuwjaren naar m’n suikeroom. Zoals elk jaar met open armen ontvangen. Voor koffie was het al te laat, ik nam een biertje en vrouwlief een half om half jenever en elixir d’Anvers. Na heel wat gebabbel vertrokken, met een schoon envelopke in de hand…

‘s Avonds zijn we dan met vrienden naar de Nieuwe Snaar gaan kijken in kultuurcentrum de Schakel in onze stad. Ik had ze nog nooit gezien, maar al het goeds dat ze over hen schreven mag je gerust x 10 vermenigvuldigen. Het was een wervelend, hoogstaand, nooit vervelend, muzikaal en humoristisch spektakel. Kan ik iedereen beslist aanraden. Vanaf mei toeren ze ook in Nederland, gaan zien!!! Een trailer van hun programma kan je hier bekijken.

Zondagmorgen was eerder een normale zondag, eerst m’n wekelijkse partijtje zwemmen afgehaspeld. ‘s Middags met zoon en z’n lief gegeten thuis. Kort na de middag naar m’n moeder, en daarna naar het voetbal. Onze jongens wonnen (lichtelijk overdreven) met 4 – 1.
’s Avonds kregen we ook nog bezoek van m’n schoonzus en haar man die kwamen informeren hoe het zat met de rugperikelen van vrouwlief. Die is donderdag nog naar de specialist geweest, en nu vrijdag a.s. krijgt ze een injectie toegediend die de pijn een tijd moet verlichten. Nog wat tv gekeken samen, en daarna werd het al vlug bedtijd.

Groetjes,

Billy

Advertenties

19 gedachtes over “Weekendverslag 16 & 17 januari

 1. Belachelijke actie van de kassierster zeg…….maar goed, dat je er nog wat schuimwijn voor hebt kunnen kopen want 40 euro weggooien is zonde geld…..
  Leuk, zo’n suikeroom, hier kennen we dat niet als zodanig. Wel een suikeroom en tante (of peetoom en peettante) maar van envelopjes met nieuwjaar is mijn niks bekend….
  Sterkte met de rug van je vrouw,
  groeten Inge

 2. Dat was weer een aangenaam weekend dan Billy, de Nieuwe Snaar heb ik eens gezien in Roermond een geweldige groep. Ik heb de hele avond met een brede smile gezeten.
  Groetjes.

 3. Lekker weekend gehad dus….zeker als je met een gevulde envelop weer naar huis mag gaan! ;p
  Wij gaan weleens naar Carefour…is dat net zo’n winkel? Ik vind het groot genoeg….in Nederland mogen er van mij ook wel van dat soort winkels komen. Nu gaan wij regelmatig naar de Makro, maar dat vind ik niet zo’n hele prettige winkel.
  Ik hoop voor je vrouw dat men eens een oplossing zal vinden voor haar rugklachten!
  Fijne avond Billy!

 4. Vind dit wel erg grappig Billy jullie gaan net over de grens naar Frankrijk om goedkoper uit te zijn voor de drankjes wij doen dat naar Belgie en wel naar Stabroek, zijn wij weer wat goedkoper uit haha groetjes.

 5. @ Inge: een suikeroom is bij ons een (meestal rijke) oom, die je af en toe (in ons geval jaarlijks) een financieel steuntje geeft. Altijd leuk, al voel ik het wel soms beschamend. Maar aangezien zij kinderloos zijn, moeten ze toch ergens naartoe met hun centjes, niet?
  @ Gerda: gisteren was het hier een mooie zonnige en droge dag, vandaag somber en grijs ja
  @ Joke: die brede smile hadden wij ook!!!
  @ J@n: ik weet niet hoe je bij dit logje aan die Blauwe Maandag komt, maar nee…geen enkele last van!
  @ Inge: Auchan is een stuk groter nog dan Carrefour hoor. Als je weet dat er zo’n 100 kassa’s staan, dan weet je het wel… En die winkel is ook aangenamer shoppen dan in de Makro, waar alles eerder op besparing gericht is. Maar ook dat heeft dan weer z’n voordelen, financieel
  @ Corfianza: ja, ik weet dat Nederland een stuk duurder is. Maar er zullen misschien ook wel zaken goedkoper zijn bij jullie?
  .

 6. inderdaad een vreemde actie,maar toch nog redelijk goed gekomen he;)
  een mooi weekeind geweest voor jullie weer dus je kan er weer tegen aan deze week?
  liefs van mij…;)

 7. Slim van je Billy, dat je nog terugging om schuimwijn te kopen! Nu had je toch nog profijt van je getrouwheidskaart! Het blijft toch eigenlijk maar tobben he met de rug van je vrouw. Ze heeft dus nog steeds medicatie nodig om de pijn te onderdrukken.
  Groetjes Mar

 8. Rare gang van zaken met die bon, hahaha maar nog 7 flessen wijn met schuim erbij is ook lekker natuurlijk, en die suikeroom, handig, gaan jullie daar vaker heen? Of slechts eens per jaar 😉
  XXX

 9. En dat in een adem billy :-)) een druk maar zeer mooi wk aan het lezen , met hier en daar wat voordelen ! Maar verbruik je dan je tegoed niet in benzine uiteindelijk ? ALhoewel een bon van 40euro dat dan wel weer goed maakt ,al goed dat je terug gekeerd bent ; schuimwijn is mijn favo drankje 🙂 en die suikeroom herinner ik me nog van vorig jaar ..wat gaat de tijd snel !
  Succes voor je vrouw toegewenst en hopelijk mag zij wat verlicht worden van haar rugpijn x groetjes en nog een mooie werkweek

 10. Dag Billy
  Vandaag dinsdag vind ik het echt mooi weer
  ben met de fiets naar school gegaan, en vond het heerlijk
  het is rond de 5°, maar na die koude voelt dat toch al warm aan.
  Ik ga bijna nooit nog naar Auchan. Ik drink Pepsi, en die kost daar meer dan hier. Ik ga wel iedere week naar Action, en daar kan je heel vaak koopjes doen
  Je hebt er weer een gevuld weekend op zitten
  misschien ga ik zaterdag wel eens naar Brugge, we zien wel
  nog een fijne dag en geniet van uw schuimwijn
  groetjes

 11. Hoi Billy, dat ging lekker daar bij de kassa haha, ach ja verders heb je weer een heerlijk Billy-weekendje achter de rug!
  Fijne dag en werkweek nog joh, liefs Bettje

 12. 4-1 is een mooie overwinning Billy. Maar wat lullig van die winkel zeg. Maar dat soort “geintjes” flikken ze wel meer. Gelukkig kon je het toch nog in drank omzetten. Niet in 1x opdrinken eej.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s