Bier en gezondheid

Op aanvraag een woordje meer over bier en gezondheid.
Bier bestaat uit een combinatie van vier
natuurlijke grondstoffen: gekiemde gerst, hop, gist en water. In bier
zit geen enkele stof die de toxische drempel overstijgt. Er zitten veel
mineralen en vitaminen in. Bier is dus eigenlijk een vloeibaar
voedingsmiddel. Het bevat ook weinig zout en veel magnesium wat
belangrijk is tegen hartaandoeningen en gal- en nierstenen.

Hop

Hop is een plant met slaapverwekkende eigenschappen (is ook uit dezelfde plantenfamilie als cannabis), en bevat ook vrouwelijke hormonen. De concentratie van deze vrouwelijke hormonen is laag en er is dus geen
reden tot paniek: mannen gaan geen vrouwelijke trekken krijgen door het
drinken van bier.
Hop heeft ook uitstekende eigenschappen om vrouwen te helpen bij de menopauze. In dit verband werd trouwens al een geneesmiddel samengesteld op basis van hop. Hop bevat ook lupuline. Lupuline geeft aan bier de typische bittere smaak  en bevordert de houdbaarheid en schuimvorming van bier.
Bier is dus gezond, maar als je er teveel van drinkt krijg je hoofdpijn. Die is te wijten aan een teveel aan alcohol, en krijg je dus niet van bier alleen. Omdat bier weinig zout bevat moet je veel plassen. Zo krijg je last van nadorst en het katergevoel.
Over het algemeen wordt voor de gezondheid aangeraden om 1 à 2 biertjes te drinken per dag voor vrouwen, 3 à 4 voor mannen.

Proost!

Billy

22 gedachtes over “Bier en gezondheid

 1. quote: mannen gaan geen vrouwelijke trekken krijgen door het drinken van bier
  ben je daar wel heel zeker van Billy?
  de rest van de info was me al bekend een fles bier staat voor 2 ferme boterhammen, en ik kijg er altijd een ontiegelijk zwaar hoofd van ik drink liever een whiskey, paar nipjes zo das net lekker …
  {-♥-}

 2. Ik ben niet zo’n alcoholdrinker, maar een biertje op zijn tijd gaat er wel in. Maar ook ik krijg er snel hoofdpijn van, zelfs al na twee glaasjes daarom drink ik het bij uitzondering.

 3. Door het koolzuur in bier speelt m’n maag op, dat heb ik overigens niet alleen bij bier, maar bij alle drank waar dat in zit, maar toen ik het nog wel kon verdragen was er één allesoverheersende eis die ik eraan stelde en dat was: Het moet smaken!

 4. Nou leuk om te lezen hoor,
  proost!! Ik hou niet zo van bier, maar een herfstbok vond ik wel eens lekker of in de zomer een witbiertje.
  Tegenwoordig drink ik liever een wijntje in het weekend dan.
  groetjes Patries

 5. wat een reclame maak je hier voor bier..hihi
  maarre…..ik zou er spontaan van gaan drinken joh..hihi enne..hop helpt tegen overgangsklachten? nou….proost dan maar?!;))
  liefs van mij weer..HIK!

 6. Dat had ik allemaal eerder moeten weten. Want het het is en goed voor het zog, vochtafdrijvend en dan nu ook nog voor overgangsklachten ? Moeten we toch maar op voorraad gaan halen dan.

 7. jajajajajaja 3 a 4 per dag voor mannen en maar 2 voor de vrouwen, hmmmm
  alles wat je vertelt wist ik al, 1 glas is 2 boterhammen heb ik lang aan moeten horen hahaha
  XXX

 8. Tss waarom mogen mannen meer dan vrouwen drinken? Belachelijk, wet op gelijke behandeling!!! haha.
  Ik lust niet graag bier, behalve op een warme zomerdag, voetjes op een stoeltje, neusje in de zon, gezellig terras, mooi zitten dom kijken en dan een heerlijk witbiertje met een schijfje citroen!

 9. hi Billy
  leuk om te weten hoe gezond bier is, maar helaas ik drink geen alcohol
  in mijn jonge jaren wel hoor, maar ex had een drankprobleem is naar de AA geweest, en ik ben dan ook maar gestopt met drinken, niet dat ik veel dronk hoor, af en toe in het weekend eens een glaasje, en toen ex weer begon, kreeg ik er een afkeer van, en dus drink ik geen alcohol meer
  en water uit de kraan, drink ik al jaren
  ben nu de helft minder cola aan het drinken e drink water in plaats
  kan niet zeggen dat ik mij beter voel, maar het zal wel gezonder zijn zekers
  groetjes

 10. Heej Billy,
  Wat een leuke info. Ik wist dat mensen denken dat bier dik maakt. ( de bekende 2 boterhammen) Maar vergelijk het maar eens met zoete witte wijn, op een kalorieenmeter. Dan kan je beter bier drinken. Als ik ga stappen in de kroeg, drink ik altijd bier. Thuis minder, maar dan liever een Corona of zomers een Desperado !
  Maar met jou info lijkt het wel een medicijn!! 🙂

 11. Hm, dus in die hopplant zit de stof lupine die weer een gunstige invloed heeft op oestrogeen, ja ja. Dit ga ik onthouden want de menopauze, die begint toch ergens tussen de 45/55 jaar? Ai, ai, ai … ik ga alvast bier inslaan. Proost! *hips*

 12. Biertje op zijn tijd drinken kan best lekker zijn hoor. Ik hou niet van bier, alleen donkerbruin , maar wie weet zo tegen mijn 50e hihi, fijne dag Liefs, Bettje

 13. Ik ben niet zo’n liefhebber van bier. Maar áls, dan lust ik wel een donker soort of zoals ze dat hier bij ons noemen een sjoes (dat is normaal bier met een scheut donker erin). Dat is net iets minder bitter. Of het dan ook nog gezond is????? Ach, die 6 biertjes die ik op een carnavalsavondje drink kunnen niet écht schadelijk zijn.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s