Vergaderdag

Gisteren had ik weer één van die vergaderdagen. Gelukkig ging de tijd vlug voorbij. Ik moest nl. om 8u30 al bij de bedrijfsdokter zijn. Alle werknemers krijgen nl. de kans om deel te nemen aan een grootschalig medisch onderzoek, dit i.s.m. de Universiteit van Gent. En het zou gek zijn om daar niet aan deel te nemen. Je krijgt een volledig uitgebreid bloedonderzoek, waarbij de aandacht vooral gaat naar hart- en bloedvaten en ze peilen ook naar de kans op nierinsufficiëntie. Zo’n onderzoek zou je bij de huisdokter een bom geld kosten. En ik heb trouwens nog nooit zo’n onderzoek gekregen, wat aan mijn ouderdom wel eens hoog tijd wordt… Eerst werden enkele tubes bloed afgetapt door een knap verpleegstertje, ook de bloeddruk werd gemeten en moest ik daarna een plasje maken. Daarna mocht ik eerst bij een verpleger langs om m’n gewicht en buikomtrek te bepalen . Die stelde vast dat m’n buikje toch wel boven de middelmaat uitkomt, maar ik denk dat ik de oorzaak daarvan wel weet, hahahaha! Daarna bij de bedrijfsdokter zelf die nog enkele vragen stelde over mijn eet- en levensgewoontes. De volledige uitslag verwacht ik binnen 2 à 3 weken, met een uitgebreid rapport dat je dan kan bespreken met de huisarts. Spannend!

Tijdens de vergaderdag kregen we ook minder goed (economisch) nieuws te horen. Wereldwijd moeten bij ons bedrijf 190 jobs sneuvelen, waarbij er 13 in de (hoofd)vestiging waar ik werk. Het betreft allemaal bedienden. Altijd erg om zo’n nieuws te vernemen…Gelukkig zijn wij als arbeiders nog goed af. Arbeiders op overschot worden nl. ingezet in andere afdelingen waar er wel nog voldoende werk is. Maar ook dat kan niet blijven duren, zodat economische werkloosheid niet uitgesloten wordt. Ook bij vrouwlief speelt de economische malaise parten. Zij moet morgen en vrijdag alweer stempelen, nadat ze ook 2 weken geleden al eens economisch werkloos was. Duimen maar dat de economie zich herpakt…

Groetjes,

Billy

  ♥

27 gedachtes over “Vergaderdag

 1. Tegen zo’n medisch onderzoek zou ik ook geen nee zeggen. Niet dat ik erom zit te springen, maal als je het krijgt ‘aangeboden’ dan is het wel handig. Ik duim voor je mee dat de economische malaise zich herpakt..

 2. Bij mij heerst het idee dat er veel bedrijven handig gebruik maken van die ‘crisis’om van reeds langer overtollig personeel af te komen, tot ze tot de ontdekking komen dat ze die eigenlijk toch niet konden missen….
  Maar met jou gaat gelukkig alles nog goed!

 3. zozo…dat is niet zo mooi zeg en hopen dat het mee gaat vallen maar.
  fijn dat je deel kunt nemen aan zo,n onderzoek he en ik duim voor een mooie uitslag;)
  wens je een fijne week verders toe met lieve groet van mij..;))

 4. Zo,n check up zouden wij eigenlijk allemaal eens in de zoveel tijd moeten hebben. Hopenlijk is de uitslag goed, en gaat het met de economische crisis de betere kant op, het lijkt er op dat er steeds meer banen gaan sneuvelen

 5. Zo’n check up is niet verkeerd.
  Vervelend dat het minder goed gaat met het bedrijf, maar ja waar niet zou je helaas zeggen.
  Ze zeggen dat het vanaf de tweede helft van het jaar weer wat beter zal gaan. Hopen dat het waar is…….
  groetjes Inge

 6. Die crisis blijft maar duren hé,het enige wat we weten is dat na dieptepunten weer hoogtepunten komen…en hopelijk duurt dit niet te lang meer.Bij de post is er gelukkig veel “ouder” personeel die natuurlijk afvloeien,al heb ik vandaag vernomen dat bepaalde premies binnekort afgeschaft zouden worden,dus ook wij zullen het voelen.
  Groetjes,
  Bert

 7. Haha ,en was die bloedruk niet al te hoog met die knappe verpleegster in de buurt?
  Mooi dat je zo op kosten van de baas een APK keuring krijgt.
  Dat mogen ze bij ons in de fabriek ook wel eens doen.
  En ja dat buikje, ik ken dat.
  Dan moeten we maar aan het Spa water in plaats van bier.
  Groeten.
  Kraker.

 8. Mooi dat je zo’n gratis onderzoek kreeg, dat zou ik ook met beide handen aanpakken. Nu maar hopen dat de uitslagen goed zijn, maar dat zal toch zeker wel.
  Tja, die crisis duurt maar voort, laten we hopen dat het einde daarvan snel in zicht komt.

 9. Net als Jan zegt, bij mij heerst dat zelfde gevoel. Ze kunnen nu legaal makkelijk van het personeel af. Arno gooit er vandaag ook weer brieven uit om te solliciteren maar zit nog niet zonder. Voor hoe lang dat duurt weet niemand, maar juni sluit echt het kantoor waar hij werkt. Succes he Billy want het zijn toch nare gedachten in ons achterhoofd. Ik hoop voor je vrouw dat er ook weer snel iets voor haar komt.

 10. Wat vervelend dat er overal maar ontslagen blijven vallen!!
  Trouwens wel goed zo’n grondig onderzoek! Maar ik denk dat de meesten zelf wel weten of ze een grotere kans lopen op zulke hart-en vaatziekten. Een onderzoekje is daar vaak al niet nodig. Misschien zet het je wel eerder aan tot actie.

 11. goeiemiddag Billy
  zal kijken om mijn logje wat minder roze te maken, of wat zachter rose
  en op onze leeftijd beginnen de kilo’s er aan te kleven, en dan is de buik altijd het eerste doelwit
  ik hoop dat je uitslag goed is
  bij ons geen crisis op school, er komen maandag weer enkele kleuters bij, maar als de regering nog veel geld zal overhouden om dat allemaal te betalen is de vraag, straks heb ik ook geen job meer
  ik hoop dat de crisis snel gedaan is, maar de olieprijs mag laag blijven hoor
  groetjes

 12. L. Billy ben benieuwd wat er uit dat onderzoek tevoorschijn komt. En dat buikje ik denk dat de meeste mannen dat wel hebben en dat je je daar niet zo druk over hoeft te maken.
  Wat die ontslagen betreft is niet echt iets om vrolijk van te worden nee. Maar vrolijk blijven hoor.
  Liefs Genot xxx

 13. Hoi Billy,
  Altijd handig om eens goed nagekeken te worden.
  En met je buikje zal het wel meevallen toch?
  Ik hoop dat je je baan mag behouden.
  en dat je vrouw ook niet in de gevarenzone blijft hangen.
  Liefs:Wilma.

 14. mmmmmmmmm Billy… meer fietsen dan.. ook in de winter… Guitarman is nog iets ouder dan jij maar geen buikje.. veel fietsen, ook nu… brrrrrrrrrrr in de kou….
  en zo’n onderzoek is toppie ja… ik mag iedere 5 jaar een keer… 🙂
  en die crisis… reken maar dat die vies is…
  liefs, lessa

 15. Aaah, zo’n onderzoek zullen ze bij ons op het werk vast niet sponsoren. Maar goed, bij ons staat het er daarentegen gelukkig nog niet zo slecht voor en werk hebben is toch heel bekangrijk om nog leuke dingen te kunnen doen. Ik hoop voor je dat jij de jouwe behoudt en je vrouw snel weer aan de slag kan.
  Xsie

 16. hee Billy, hoop dat al goed gaat bij jullie, die recessie slaat overal in. Ik denk dat wij mensen maar weer eens wat positviteit moeten toelaten, misschien dat iedereen dan een beter humeur krijgt, en misschien is dat weer goed voor de malaise? OT, die tijden, ik wilde graag zien wanneer iemand iets nieuws had geschreven, en bij blogger kun je dat laten zien. Dus, onder de naam van het linkie komt het tijdstip te staan wanneer de schrijver een nieuw logje heeft geschreven, zo kom ik nergens voor niks kijken en weet direct wanneer iets nieuws te zien is. Knap hé? fijne dag nog, greets Jeany

 17. wel mooi dat je eens helemaal nagekeken wordt!hier doe ik dat regelmatig.wel erg balen voor je vrouw maar als je zo om je heen kijkt vallen er overal zoveel ontslagen.komt tijd,komt raad.
  knuffff

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s