Fysiek?

Zondagvoormiddag ben ik gaan zwemmen.
Dat was al jaaaaaren geleden! Toen de kinderen klein waren ging ik zowat elke week met ze zwemmen. En als ik dan al ’s geen zin had, zeurden ze zelf de oren van m’n lijf om alsnog te gaan.
Maar nu ze beiden twintigers zijn en ook al een tijd een vriend(in) hebben, is daar natuurlijk geen sprake meer van.
Ik heb ook zo’n 5-tal jaar aan diepzeeduiken gedaan. Fantastische hobby, alleen is het zo vervelend dat je je altijd zo ver moet verplaatsen om je hobby uit te voeren, en moet je ook altijd minimum iemand anders met je meekrijgen. Daarvoor is m’n huidige hobby, fietsen, stukken beter. Kan ik vertrekken van zodra ik zin heb, en dat vanuit ons huisje.
Maar met de fysiek die ik nu heb zou ik een tochtje van 30 km al een heel eind vinden, terwijl ik op m’n best toch zeker een 100 km aankan.
Het werd dus wel hoog tijd om in actie te schieten, en daar was de zwembeurt van zondag dus een begin van.
Als het weertje een beetje meezit ga ik me morgen aan een tochtje wagen met de fiets. Een uurtje rijden moet zeker kunnen, en als ik dat een tweetal keer per week kan volhouden zal m’n fysieke conditie al vlug op peil komen.

Duimen maar…

Groetjes,

Billy

24 gedachtes over “Fysiek?

 1. Nou Billy jammer dat je dan niet in de buurt woont, want Arno ging graag met je mee fietsen. Ik weet het zeker, nu zit hij als het weer het maar even toelaat 3 kwartier op de fiets om op zijn werk te komen en dan aan het einde van de werkdag weer terug. En om eerlijk te zijn………..mijn hobby is het niet hahaha. Ik loop liever de kilometers

 2. Nou zelfs die 30 kilometer vind ik al een eind hoor. Maar zwemmen deed ik vroeger graag. Diepzee duiken lijkt me idd een prachtige hobby. Vandaag zag het er hier af en toe lenteachtig uit. Begrijp dat je dan zin krijgt een stukje te fietsen.

 3. Waar jij begint met ’n uurtje fietsen, daar begin ik met ’n wandelingetje van 10 minuten waarbij ik ook nog eens de nodige keren stil moet staan
  Maar ja….uiteindelijk kom ik ook wel bij mij doel aan, duurt alleen wat langer.

 4. ik fiets ook graag hoor maar geen ellenlange kilometers,moet wél leuk blijven voor mij dan hihi;)
  wens je dan ook een fijne fietstocht toe met dan op z,n minst mooi weer erbij he..;))
  groetjessssssssssssssss

 5. Laat mij nou denken dat zwemmen en fietsen niet goed combineerden…Enfin, als het ijs van het water is kan er gezwommen worden, maar op dit moment zou fietsen voor mij toch ook de voorkeur hebben.

 6. Hoi Billy
  Nooit verkeerd om iets aan je conditie te doen, ik moet eigenlijk ook maar ja, meestal is tijdgebrek het excuus.
  Succes ermee!

 7. uh ja, tien minuten op de home trainer bij de fysio vertelt mij al dat ik fysiek heel erg gezakt ben, en daar BAAL ik van, maar ok, kie eerst en dan weer opbouwen!
  En mijn broer zal er nog wel even mee bezig zijn als hij weer mag en kan, nog even rust en dankeihard trainen met zijn hart en nieuwe drains
  XXX

 8. grijnssss,laatst kwam ik mijn zwempak toevallig tegen maar HS is niet zo’n waterrat.dom eigenlijk dat ik niet alleen dan ga want het zwembad hier is om hemelsbreed nog geen 150 meter hier vandaan.zucht misschien toch maar eens alleen gaan.
  knuffff

 9. Zwemmen met de kinderen deden wij vroeger ook, vond het altijd weer een feest. Toen ze ouder waren heb ik een tijd op fitness gezeten, maar de laatste jaren doe ik niks meer aan sport. Eigenlijk zou ik nodig weer eens weer moeten gaan sporten, maar de zin erin is ver te zoeken 🙂

 10. Ik ga ook bijna iedere week zwemmen, maar niet veel baantjes trekken hoor. Lekker in het warme bad ronddobberen, heerlijk!! Al zou die baantjes trekken voor mn conditie wel goed zijn 😉 Jij succes!!

 11. dag Billy
  je bent niet de enige die aan zijn conditie moet werken
  vroeger ging ik altijd met de fiets naar school, maar nu ben moet ik van alles naar de andere scholen brengen, dat met de fiets gaan geen optie meer is, en met zo’n weer heb ik ook niet veel zin om in de regen te fietsen
  maar op school moet ik genoeg rondlopen
  nog een fijne donderdag

 12. Hey billy,
  TOf dat je bent weest zwemmen. Iets wat ik mis, door mijn zwangerschap is mijn vrije beweeglijkheid 🙂 enkel daar en alleen al voor ga ik blij zijn dat ik ben bevallen … Yup beweging is belangrijk !
  Groetjes

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s