Opschudding in de familie!

Soms vraagt een mens zich af wat iemand bezielt.
In het begin van de week kreeg m’n schoonbroer (oudste broer van m’n vrouw) te horen van zijn vrouw dat zij wil scheiden. Ze verwijt hem een gebrek aan liefde en genegenheid.
Dat ze daar 35 jaar (!) heeft moeten op wachten om tot dat besluit te komen lijkt toch vreemd. Toch zegt ze dat er niemand anders in het spel is, ook al kreeg ze via chats wel verhelderende gesprekken…en is tot dat besluit gekomen.
Maar ik veroordeel niemand, hoe gebeurt nu zoiets? Schoonbroer aan het einde van zijn actieve loopbaan gekomen. Allebei de hele dag samen. Midlifecrisis misschien?
Ok, ook hier is het niet alle dagen "melk en honing", maar om nu alles in de steek te laten om een onzeker leven tegemoet te gaan?
Dan kies ik toch maar voor de zekerheid en de warmte van ons gezin.
De mindere dagen neem ik er dan maar bij…

Groetjes,

Billy

19 gedachtes over “Opschudding in de familie!

 1. Tsja, ik vind de lange relaties ook vaak bewonderingswaardig. En een relatie moet je niet zomaar breken, helemaal niet wanneer deze al jaren duurt. Nu spreek ik niet uit ervaring, want daarvoor kom ik een flink aantal jaren tekort.
  Maar wanneer één van de twee niet meer wil, dan zij het zo. Helaas werkt het niet zo als het opbouwen van een relatie: waarbij beiden ja of nee moeten zeggen. Voor het breken is er nou eenmaal maar één nodig.
  Misschien spelen deze gevoelens al veel langer en heeft de vrouw er wel jaren over gedaan om haar beslissing door te zetten. Juist omdat ook zij de waarde en duur van de relatie inzag.
  Als een relatie al langer duurt en ook (minder/veel minder) lang verkeerd voelt, moet je er dan mee doorgaan omdat het toch al zo lang duurt?

 2. De warmte van een gezin is inderdaad heel belangrijk, maar ik denk dat als je je niet meer goed voelt in een relatie en ook geen kans ziet die nog te verbeteren het voor niemand zin heeft dan door te blijven gaan. Daar word je uiteindelijk allebei toch ongelukkig van? Maar ja als het onverwacht kwam dit nieuws dan kan ik me voorstellen dat je zwager er behoorlijk kapot van is. Gelukkig komen er na rotte tijden ook weer betere tijden en dat is denk ik hetgeen waar je je aan vast moet houden. Sterkte met alle perikelen binnen jullie familie!

 3. Tja lijkt me heel erg na zo’n lange tijd pas uit elkaar te gaan… dan vraag ik me inderdaad ook af kon dat niet eerder… en valt er niet over te praten… want 35 jaar is wel heel erg lang…

 4. Dit lijkt een vervolg op mijn logje van gister. Toch snap ik de vrouw wel een beetje, maar is moeilijk oordeln. Ik ken de beste mensen niet, maar ik denk dat de beslissing moeilijk genoeg zal zijn geweest. Ook voor de broer van je vrouw is het niet leuk ..

 5. Tja, helaas kan ik er over meepraten, maar dat was na een relatie van 10 jaar. Ook lang vind ik, maar goed iedereen zal er zijn/haar reden voor hebben om zo’n stap te nemen. Je neemt hem ook niet zomaar over het algemeen. Dan zit er al langer iets niet goed. Iedere relatie is anders, ieder persoon is anders. Maar als het niet meer gaat met 2 mensen dan houdt het op. Ik vind niet dat je door moet modderen omdat het al lang duurt of zo.
  Het is erg vervelend dat het gebeurd, sterkte met alles in de familie,
  liefs Patries

 6. helaas gebeuren dit soort dingen en ook al begrijpen wij het dan niet altijd..je weet nooit wat er achter gesloten deuren gebeurt.maar inderdaad….35 jaar is ontzettend lang.wens jullie allen sterkte toe met liefs van mij..;)

 7. Ach Billy, die mindere dagen, da’s toch ook niet meer dan logisch, die kent iedereen wel. Het goedmaken is dan juist weer zoooo lekker!
  Na 35 jaar erachter komen dat de liefde op is, tja, dat klinkt wel raar. Een collega van mij kwam na 35 jaar huwelijk haar jeugdliefde tegen en is accuut gaan scheiden… ik bedoel maar…
  Groetjes, Gonny.

 8. Als gescheiden vrouw weet ik wat het is om een relatie te hebben, en ook wat het is om een relatie te hebben waarin je je niet lekker voelt. En óók ken ik de tijd ná zo’n verbroken relatie. Kan alleen maar zeggen dat al die situaties goede én slechte tijden kennen.
  En weet ook uit ervaring dat er vaak aan zo’n scheiding een hele lange periode vooraf gaat waarin heel veel twijfels, vraagtekens en uitroeptekens de revue passeren.
  Ik kan en wil niet oordelen over de keuze van de vrouw van je zwager. Maar ik wil wel alle betrokken partijen oprecht heel veel sterkte en wijsheid toewensen. En dat zijn vaak meer partijen dan zo op het eerste oog lijkt.
  En liefs, voor jullie allemaal.

 9. Mijn gevoel kunnen derden nooit weten wat tussen twee mensen leeft , laat staan in één mensje … ieder heeft recht om eender welk moment te veranderen van koers desondanks wat of hoe het ook voor een ander over komt … zo’n beslissingen zijn nooit evident … vaak gaat daar een hele periode aan vooraf … en mss had ze wel nood om daar met iemand over te praten , ook al was dat via chat … wie ontzegt iemands vrijheid als mens …
  Kijk de warmte van een gezin is mooi … maar het mag geen stereotype worden mijn gevoel , warmte bevindt zich voornamelijk in iemands hart …
  Ouwerwets , nieuwerwets , iedereen heeft recht en de vrijheid in keuze … wie zijn wij om daar over te oordelen ?
  Sterkte wens ik voor beide mensen
  Liefssssss

 10. Oeps, en dat na 35 jaar. Maar goed, sommigen blijven om de kinderen bij elkaar, misschien dat dit bij hen ook het geval was? Ik ben van mening dat als het niet meer goed voelt in een relatie, dat je dan moet breken, anders wordt je diep ongelukkig. Maar dat zal nooit geen beslissing van de één op de andere dag zijn. Bij vreemdgaan misschien, dat zou voor mij in ieder geval een reden kunnen zijn. Of bij geestelijke en lichamelijke mishandeling.
  Ik denk altijd je weet wat je hebt, niet wat je krijgt.
  Maar juist dát onbekende kan voor iemand anders weer heel spannend zijn. Het is maar wat je zoekt in een relatie.
  Heel veel sterkte gewenst met de keuzes van je schoonfamilie, Billy.

 11. het is zeker een shock ja,vooral na 35 jaar,lijkt me niet makkelijk,voor allebei de partijen niet….ik heb 2 keer de beslissing genomen,en ik heb er geen spijt van,het is wel jammer dat het zo is gegaan,niemand kiest daar denk ik echt voor,maar het gaat zoals het gaat.ik wens ze allemaal veel sterkte en jullie ook,toch een fijn weekend billy….

 12. ja Billy
  wat bezielt een mens?
  ik weet het soms ook niet
  hier heb ik hem voor de keuze gesteld stoppen met drinken en weer een vader worden voor zijn kids, maar hij heeft gezegd, ik stop voor niemand met drinken, en is enkele maanden later vertrokken
  hij was iedere dag zat, dronk meer dan 1 bak per dag, voor ons was dat geen leven meer hoor, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad, ik voel me zelfs goed alléén
  maar ja, ik heb dan ook niet veel aan hem gehad, stond hier voor alles alléén
  en mijn bh is behoorlijk gevuld, met tevreden met wat erin zit hoor
  groetjes

 13. Tja,das geen goei nieuws hé.Ik hoor ook nog zeer regelmatig over huwelijksbreuken in de vriendenkring,ik denk dat men in deze tijden veel minder moeite doet om een relatie te redden dan vroeger.Hopelijk hoef ik het nooit mee te maken!

 14. jeetje ja je weet het niet, mensen worden wakker op zichzelf of door iemand anders … ik ken meer mensen die er na een jaar of 25 .. 30 de brui aan geven, en het is een realiteitscheck idd, niet overal is het altijd melk en honing of rozengeur en maneschijn … een realtie is een fenomeen waar beiden partbners aan blijven werken en als de 1 daar mee ophoudt dan is de balans ver te zoeken en gaat het schip uiteindelijk stranden … jammer maar het is …
  liefs,

 15. Bedankt voor een bezoekje aan mijn site, altijd leuk nieuwe mensen te zien. In zo,n lange relatie heb je altijd ups en downs. Om op te geven als het niet lekker loopt vind ik zonde, je bent al zolang bij elkaar, zoveel gedeeld, ik zou er voor kiezen in therapie of zo te gaan, niet opgeven is mijn motto.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s