Congé!

Zaterdagmorgen, 5u
Het is zo ver…vakantie! Congé, zeggen we hier. Je merkt aan veel woorden dat wij dicht bij de franse grens wonen, veel van onze woorden zijn afgeleid van het frans.
Het was gisteren helemaal nog geen vakantieweer, en dat voelt ook vreemd aan. Als het eerder novemberweer is, gure wind en frisjes, dan ben je niet echt in vakantiestemming. Na m’n enkele uurtjes slaap in de voormiddag en m’n ontbijt ’s middags kregen we vrienden op bezoek, en we zijn dan maar aan het kaarten geslagen.
’s Avonds zijn vrouwlief en ik dan op ons eentje gaan eten. Het nieuw ontdekte eethuisje waar we wilden gaan bleek helemaal volzet, en we zijn dan maar naar een ander gereden dichtbij in de buurt daar. We aten allebei een slaatje, ik met gebakken kippereepjes en vrouw met koude vis. Was lekker en gezellig, zo met ons beidjes.
Daarna zijn we naar ons dorp teruggereden, het is immers kermisweekend en er staan nogal wat activiteiten op het programma. Gisteravond was er in de tent een akoestisch optreden van 2 plaatselijke artiesten die allerlei hits speelden. Het duurde wel een tijdje, maar toch kregen we er de ambiance in. Daarna maakte een dj de avond rond, dansen tot in de vroege uurtjes…

De komende dagen hebben we heel wat op het programma staan.
Eerst nog deze namiddag naar de alpenrit van de ronde van Frankrijk kijken, en daarna met vrienden naar vrienden. Zal ongetwijfeld weer een heftig avondje worden…
Morgen gaan we met vrienden fietsen tussen Damme en Sluis.
En dinsdag met vrienden een daguitstap met de wagen, naar Arras in Noord-Frankrijk. Waar we de gloednieuwe attractie willen bezoeken, de Wellingtongroeve. Maar ook de stad zelf is een bezoek meer dan waard naar het schijnt.
Verder hebben we ook volgende week nog de verjaardag van schoonzus en m’n moeder.
Vervelen zullen we ons dus zeker niet…

Groetjes,

Billy

29 gedachtes over “Congé!

 1. Hoi Billy, een hele fijne vakantie joh, geniet ervan, hopelijk werkt het weer ook een btje mee!, geniet van het wielrennen en andere hobby’s ;-)), liefs Bettina

 2. Ik grap hier dus ook de hele tijd dat het herfstvakantie is Toch hopen we natuurlijk op nog wat meer zomer weer, maar van de week schijnt het beter te worden..

 3. Ha die Billy,
  Wat een drukte weer bij jouw! En dat noem je vakantie…..?? !! hihihi
  Hier ook begonnen met de vakantie. 2 Weekjes lekker doen waar je zin in hebt. Of wat nog gebeuren moet….. Want er ligt nog wat schilderwerk dat af moet.
  Maar ’s Ochtens lekker kunnen blijven liggen en niet te hoeven luisteren naar de wekker…… Heerlijk!!
  Misschien spreek ik je in de vakantie nog wel eens op MSN. En anders wens ik je in ieder geval van deze kant een hele fijne vakantie toe!!
  Liefs en kusjes Gerine

 4. Volgens mij vervelen jullie je niet snel…een positieve blik op het leven, genieten van wat het brengt en wat erin zit !! Dat lees je in al je berichten en dat is gewoon weg heerlijk en fijn om te lezen !!

 5. Als men het hier over congé heeft, gaat het over ontslag, dus zoiets zou verwarrend kunnen zijn hier.
  Wat je vakantie betreft, het weer beloofd beter te worden, dus het komt wel goed met dat vakantiegevoel.
  Veel plezier!
  Gr. J@n.

 6. zo dat is weer een druk weekend voor jou billy.wij hebben vanmiddag heerlijk rondgetourt met mijn autootje waar we onderweg hele mooie dingen gezien hebben.jammer genoeg laat het weer het hier niet toe om lekker buiten te zitten.
  knuffffffffffff

 7. Wel jammer dat het weer nietmee zit. Net wat je zegt, het lijkt wel november. Maar Billy zou Billy niet zijn als ie er toch niet nog wat van maakte. Fijne vakantie Billy!

 8. Heykes mateke ,
  TOf zo genieten met het vrouwtje 🙂 leuk om te lezen 😉
  EN aan feesten zal het ook wel weer niet ontbreken zo te lezen
  Ben de site van die grot even gaan bezoeken , ziet er echt wel heel interessant uit he ; ik lees wel hoe je ervaring was …
  Maar vooral nu genieten jij , je hebt het verdient !
  PSssssssssst ….Gentse feesten zijn ook begonnen he
  Knuffffff x

 9. ach ge zijt in congé
  ge woont dan niet zo ver van ikke, denk ik dan, woon ook dicht tegen de franse grens
  en mijn eerste week congé zit erop
  en nog niet veel gedaan hoor
  maar ja, het is congé voor iets
  je uitstap ziet er heel mooi uit, heb weer wat bijgeleerd
  daarvoor is loggen goed, je leert altijd iets bij
  geniet van je vakantie
  groetjes

 10. Hey Billy een hele fijne vakantie ik heb mooi wer besteld hoor dus ffff wachten het wordt rond woensdag geleverd hahahahaha
  Wanneer gaat de reis naar Ibiza?
  heel veel plezier en weer gezond terug he?
  Knuf van hier

 11. Dat is weer een heleboel Billy! Hoe vond je de alpenrit? Mooi om te zien van dichtbij zeker? Die Wellingtongroeve lijkt me interessant om te zien. Nou Billy ik wens je een hele fijne vakantie met hopelijk mooi weer.
  Groetjes Mar

 12. Hier bedoelen ze als je je congé hebt gekregen dat je ontslag hebt gekregen. Heel wat anders dus.
  Arras, daar ben ik van de week ook. Eventjes dan want we rijden door. Bij Arras moet je tol betalen daarom onthou ik die plaats altijd. (ik ben een echte Hollander he?)
  groetjes en tot snel,
  Inge
  en als ik je niet meer spreek: fijne vakantie!

 13. nou ik zou zeggen geniet ervan nu nog het goeie weer maar dat komt eraan geloof ik. Ik moet altijd lachen om sommige woorden typsch belgisch. (grin) Ik moet nog 2 en een halve week en dan kroatie heerlijk we hebben er zin in. ik ga vanmiddag even een paar fotoos van de wipkip erop zetten.
  geniet ze

 14. Wens je een heel fijne vakantie Billy De Wellingtongroeve is dat een grot? Dan ga ik echt niet met je mee ben panisch voor grotten. heel veel groetjes van mij.

 15. Hee Billy, geneit van je vakantie, dat ‘bij die buren’ ziet er in elk geval leuk uit, dus dat was een goed begin. Nu nog het weer mee, dan moet de rest vanzelf lukken. Fijne vakantie!!!

 16. klinkt allemaal heel gezellig billy;) en het zonnetje is er nu óók nog bij gekomen dus ik zou zeggen….GENIET!
  lieve groetjes van mij en fijne vakantie verders nog;))

 17. Hey Billy… kwam een link ergens tegen en moest laggen toen ik op jouw log uit kwam… vroeger reageerde we dagelijks bij elkaar… kennelijk elkaar wat uit het oog verloren… en ik moest gewoon even reageren en je hele fijne dagen toe wensen…
  Liefs Aline…

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s