Nachtwerk

Zo, het werkritme alweer gewoon. Ik heb dan ook weinig problemen om over te schakelen van de normale dagindeling tijdens de vakantie (of het weekend), naar het werken in de nachtploeg. Op maandag lang uitslapen, etenstijd aanpassen (’s middags ontbijten, ’s avonds om 18u de warme hoofdmaaltijd en op het werk dan nog enkele boterhammetjes zo rond middernacht). ’s Morgens als ik van het werk kom zit ik nog een uurtje aan de pc, drink er dan een lekkere pint bij of een glaasje rode wijn. Veel mensen verwonderen er zich over, maar voor mij is het dan eigenlijk avond. Daarna naar bed, waar ik vrij vlug in dromenland ben. Ik slaap ook (meestal) goed, er mag al wat lawaai in de omgeving zijn, ik word er niet vlug wakker van. Mijn slaap duurt tussen de 6 à 7 uur, voornamelijk afhankelijk van de dag (naar het einde van de week iets langer) of het seizoen (’s winters langer dan ’s zomers). Maar dit geldt wellicht ook voor wie geen nachtdienst werkt. En dan heb ik nog een mooie namiddag om huishoudelijke taken op te knappen, boodschappen te doen of mijn hobby’s uit te oefenen.
Het nachtwerk bevalt mij dus wel prima. Nog twee nachtjes werken en dan is het opnieuw weekend…

18 gedachtes over “Nachtwerk

 1. Jajajaja, dat is toch logisch, jij zit dan wel zo vroeg aan die wijn of dt bier, maar idd, mijn exman heeft ook wisseldiensten gedraaid, elke week weer anders, dat was ook lastig, hij bleef omschakelen idd…
  Ben blij dat je het zo weer oppakt nu in elk geval 😀
  ♥XXX♥

 2. Je hebt hetzelfde ritme als mij. Alleen die pint of glaasje rode wijn die drink ik niet, vind ik toch een beetje raar als ik aan de alcohol zit en mijn dochter aan haar ontbijt.

 3. Klinkt allemaal zo bekend in mijn oren.
  Phil heeft 5 jaar in ploegendiensten gezeten en dan had hij 1 x per 3 weken ook nachtdienst.
  Hij dronk ook altijd een pilsje na het werk ook al was het smorgens om 6 uur.
  het liefste ad zij er dan ook nog wat warms bij ( vooral in de winter).
  een klikje nasi, macaronie of een klikkie stamppot.
  Hij heeft ook wel eens een paar frikandellen gebakken in de friturpan en dat vond ik niet zo geslaagd… stond ik een een uurtje later in een frituurlucht brood te smeren voor de kids, kan niet zeggen dat ik dat geslaagd vond.
  nog een paar dagen dan is het idd weekend.
  geniet maar lekker van het komende weekend
  veel liefs

 4. Poeh wat een mazzel zeg alweer aan het werk, ik moet helaas nog twee weken wachten maar dan gaan we er weer met de volle 100% tegenaan hoop ik. Tja dat rhytme van jou vertoont vel gelijkenis met mijn rhytme. Om 4 uur naar bed, 12 uur eruit ik drink alleen geen alcohol heb daardoor helaas teveel doden gezien in de familie en bij vrienden maar een glaasje water kan net zo lekker zijn. Ik wens je nog veel prettige nachtdiensten. Saluut!!
  Take Care.

 5. fijn Billy….het lijkt mij toch best heel vreemd..maar jij kunt er goed tegen en je hebt nog lekker een hele middag elke dag om leuke dingen te doen….of minder leuke dingen maar je bent in ieder geval vrij dan…
  je vrouw kan er ook goed aan wennen??..die zit toch vaak savonds en snachts alleen…..of maak je dat allemaal goed in het weekend?????? 😉

 6. Nachtwerk in de ploegendienst vond ik al lastig omschakelen. Misschien dat waneer je constant nacht werkt daar geen last van hebt. Trouwens nachts werken vind ik ook wel leuk. Als voormalig telecom techneut moest er nachts een hoop verbindingen gemigreerd worden van oud naar nieuw omdat dat overdag niet kon. De telefoon van de zaak moest immers berijk baar zijn.
  Wat zou er gebeuren als overdag het telefefoon en data verkeer van de amsterdamse AEX plat gaat om dat het telecom bedrijf even iets wil gaan testen.
  Kosten iets met een paar nullen hahahha, nee dat gaat niet. Vandaar dat ik vaak nacht werkte.
  En als we dan moesten wachten op de kabel lassers draaiden we een DVD op de laptop. Dat was dan erg gezellig met z’n allen om de laptop haha.

 7. Dat lijkt me op zich wel lekker, ’s morgens naar bed met een glaasje op en ’s middags weer wakker. Maar ja, om dan ’s avonds wéér te gaan werken? Nah, ‘k geloof niet dat het iets voor mij zou zijn. Dan toch maar een saaie 9-tot-5-baan voor mij.
  Werk ze nog 2 nachtjes en alvast een fijn weekend!

 8. ik vind het knap dat je ’s nachts kunt werken. ik ben wel een echt nachtdier maar werken is weer iets anders. ik ben trouwens vandaag ook weer begonnen. moest om zes uur vanmorgen al opstaan. poeh poeh.

 9. Zo te lezen is het alleen maar fun dus nachtwerken en s’morgens als ik dan op muesli met yoghurt zit te knauwen drinkit gij een pintje bier niet slecht eigenlijk hahaha.
  Lekker toch dat je al weer zo snel de draar heb opgepakt en op naar het weekend en wat voor moois dat ons weer gaat brengen YES. Ik ben er helemaal klaar voor krijg een superweekend namelijk. Lekker bij goede vrienden eten en zupen hihi lol maken enzovoorts. Hey Billy vanmorgen kwam ik erachter dat ik je naam niet had doorgegeven en nu is het wachten tot de buttonmaker er zin an heeft had al gemaild erover namelijk.
  Liefs van Roos

 10. Op het moment dat ik hier tik dat je er nog bijgevoegd moet worden wat betreft de buttons bij mij , is u reeds geplaatst! Mooi niet,wilde ik even aan je laten weten.
  Liefs van Roos

 11. Ik vond nachtdiensten ook altijd wel fijn. Heb ruim een jaar als vaste nachtdienst gewerkt en kon er heel goed tegen. Het fijne was dat met 7 nachten op en 7 af heb je telkens een hele week vrij. Als je 1 week opneemt heb je er drie vrij. Ik zou het eigenlijk best wel weer willen.

 12. Billy!!! ik doe het even hier.
  Op je log van 3 jaar aan het loggen was ik al voordat het weekend begon geweest en zie mijn reactie niet joh vreemd. En nou wilde ik daar reageren alsnog maar kan niet??
  Had je al gefeliciteerd ermee en zelf steven ik af op een jaar , en had dat al nooit verwacht. Hoop je nog lang te zien en te lezen Billy. Liefs van Roos

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s