Heerlijk!

Opnieuw een heerlijk weekendje achter de rug.

Zaterdag zijn we reeds rond 13u richting Antwerpen vertrokken. Het zonnetje beloofde een heerlijk namiddagje, temperatuur 15,5° ! Toen we onze auto kwijtgeraakt waren in de ondergrondse parking, zaten we al meteen op de grote Markt. Veel volk, ook een zittribune geïnstalleerd. Wat zou er dan te doen zijn, vroegen we ons af. Toen we dichterbij kwamen merkten we achter de dranghekkens enkele viervoeters op. Wat in hemelsnaam was daar nu het bekijken waard aan. Ik een vrouwelijke politie-agente gevraagd wat dan de bedoeling hiervan was. Bleek het om de verkiezing van de vetste os te zijn, een soort missverkiezing voor ossen dus. Wat ze allemaal niet uitvinden om wat volk te lokken…
We zijn toen op ons eerste cafeetje (café den Bengel) afgestapt met de bedoeling om ons op het terras te zetten (waar net een tafeltje was vrijgekomen), maar het zonnetje had zich verscholen achter een dik pak wolken en onze vrouwen vonden het net wat te koud. Dan maar naar binnen. Eerste een koffietje, en daar kregen we dan een Palm bij als gratis consumptie (met ons caféboek). Daarna wilden we wat wandelen, zijn toen een kijkje gaan nemen op de Meir, dé winkelstraat van Antwerpen. Grote mensenmassa’s op de been…Maar shoppen is niet echt ons ding (en wij mannen gelukkig dat we geen shoppingvrouwen hebben), en besloten toen om een volgend cafeetje op te zoeken. Was ff wat wandelen, maar kwamen uiteindelijk goed terecht. Café het Waagstuk. Die had ook een terrasje dat volledig omsloten was, gezellig om te zitten. Dus niet naar binnen deze keer. Genoten van twee streekbiertjes. Toen besloten we om onze wegen in te korten, tussenstop gemaakt in Kruibeke (café de Kwartel) en dan naar huis. M’n vrouw had voor eten gezorgd: bieftstuk voor de mannen en scampi voor de vrouwen. Lekker genoten. Mooie afsluiter van een heerlijke dag, in goed gezelschap. Veel plezier gehad.

 

Op zondagmorgen vroeg op (6u30) voor m’n zondagse fietsrit met de club. Ging goed, al is de conditie nog helemaal niet op peil. In de namiddag zijn we dan toch naar het voetbal getrokken, dat mooie zonnetje nodigde dan ook uit om buiten te zijn. Ook al waren we niet gepland van te gaan, ik had eerlijk gezegd gedacht dat we een fikse pandoering zouden krijgen, want het was tegen de leider van de competitie. Maar onze mannen hielden het helemaal goed georganiseerd, en kort na de rust kwamen wij zelfs op voorsprong. Hilariteit alom onder de meegereisde supporters! En we konden zelfs standhouden. Een stunt van formaat dus. Jammer dat we niet konden vieren, had tenslotte nog een autorit van 3 kwartier voor de boeg, en dan maak je het beter niet te bont…

Vandaag al ons bloemenhoekje rond ons terras opgeruimd, het onkruid was blijkbaar blijven groeien. Ziet er nu weer netjes uit. Om de tuinmeubelen van de zolder te halen lijkt het wel wat vroeg, maar toch is het in ons hoekje daar heerlijk toeven. En met de voorspellingen voor de volgende dagen…heerlijk!

22 gedachtes over “Heerlijk!

 1. klinkt zkers als een heerlijk weekend Billy, en zoals gisteren en vandaag, nou, ik heb al lekker in het zonnetje gezeten en er lekker van genoten!
  Dus tuinmeubels naar buiten, hihihihi

 2. heerlijk weekend zeg enne grijnsss toch wel even gekeken bij die verkiezing dus hahaha.
  vandaag hier heerlijk van het zonnetje genoten en morgen maar eens voorzichtig een beetje in de tuin een begin maken.LENTE!!!

 3. Op zaterdag verschillende streek biertjes nuttigen om vervolgens op zondag ochtend een fietsritje te beginnen…. Euhhh, geen wonder dat het met de conditie dan niet helemaal wil… hahaha.

 4. jij hebt dus een heerlijk weekendje achter de rug. en dan op zondag morgen zo vroeg er weer uit. poeh zeg. jij liever dan ikke. en heb gelukkig alleen een binnenplaats met grote bloempotten. hoef alleen maar te vegen. scheelt weer. en ja mijn tuinstoelen worden morgen ook weer van de zolder gehaald maar die hebben eerst een beurt nodig. verbeurt he.

 5. heerlijk een dagje Antwerpen
  is hier ook al een tijdje geleden
  moeten we ook eens dringend doen
  zal ik die cafeetjes die je opnoemt ook eens gaan opzoeken
  ik dacht er ook al aan om de tuinmeubelen bij te halen, maar ik twijfel nog
  fijne dinsdag nog
  -x-Rietje

 6. De vetste os verkiezing, ik dacht even dat je een verkiezing van de dikste vrouw bedoelde 🙂 Sta je echt versteld van, wat je ook doet of bent, je kunt altijd wel met één of andere verkiezing meedoen!
  Je hebt in ieder geval genoten van het heerlijke lenteweet!
  Groetjes, Gonny.

 7. Ha Billy,
  klinkt allemaal erg gezellie hoor!
  En, fijn voor jullie dat de dames niet zóó van shoppen houden..
  Ikke hou ook nie van 5 uur lang door de winkelstraat slenteren, winkel in winkel uit! Ik weet meestal wat ik hebben wil, en waar ik dat kan vinden en dan ist goed!
  Zondag dus ff weer “alcohol zweten” hgi..
  en,.. JULLIE CLUB GEWONNEN, jeah!!
  gefeliciteerd, hgi..
  groetjes sandra

 8. klinkt weer als een hemels weekendje.
  vooral dat genieten van het mooie weer.
  misschien is eht een idee om 2 stoelen van de tuinset op te halen van zolder zodat je toch nog wat kunt genieten van het zonnetje.
  ik ga hier in ieder geval vanmiddag opnieuw genieten van het zonnetje.
  lekker relaxen.
  veel liefs

 9. Klinkt als een lekker “voorjaars” weekendje Billy! Heerlijk dat zomerse weer. Drink niet teveel streekbiertjes Bily, anders hangt je buik straks op de stang van je fiets!
  Fijne week nog!

 10. Ik vraag me ineens af of je weleens rustige weekendjes hebt 😉
  Je hebt weer genoten zo te lezen en dat is jullie ook gegund.
  Nog even en dan is het weer weekend 🙂
  XXX

 11. @ chavalbueno: hahahaha, dat was ik inderdaad nog vergeten te vermelden. Ik heb wel veel hollanders langs me horen praten, maar ze liepen me niet voor de voeten. Lief van ze!
  😉

 12. Hoi Billy,
  Klinkt allemaal héél gezellig EN ’t is weeral vrijdag!!!!!!!! jippieee
  tof dat je er een paar foto’s tussen zet… maar euhm.. zit daar iets meer achter om die 2 foto’s zo naast elkaar te plaatsen?
  groetjes,
  Martine.

 13. ahhhh Antwerpen…. ik begin gelijk te mijmeren, misschien moest ik daar maar eens heen gaan met mijn family tijdens de voorjaarsvakantie. Ik wens je een prachtig weekend Billy, hopelijk net zo fijn en relaxed als deze die je hier beschrijft.
  Kusjes….

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s