8 jarige jongen van 89 kilogram: kindermishandeling?

Een achtjarige jongen die 89 kilogram weegt, riskeert geplaatst te worden door de Engelse overheid. Zijn moeder moet vandaag voor de dienst kinderbescherming verschijnen om een oplossing te zoeken voor haar zwaarlijvige zoon.

Connor is nu 1,52 meter groot en zijn ideale gewicht is 32 kilogram. Hij moet geen volledig schooluniform dragen, omdat er gewoon geen is dat hem past. Zijn dagelijks dieet bestaat uit hamburgers, worstjes, friet, koeken en chips. Om de twintig minuten eet hij een tussendoortje, wat neerkomt op vier pakjes chips, drie pakken koeken en verschillende chocoladerepen per dag. Groenten en fruit weigert hij. ,,Hij heeft een keer een stukje appel gegeten en hij hield er niet van. Ik moet hem wel het eten geven dat hij graag lust. Ik kan hem toch niet uithongeren”, zegt zijn moeder Nicola McKeown.

Kinderarts Michael Markiewicz is streng voor de ouders van de zwaarlijvige jongen. ,,Hij zal almaar ongelukkiger en ongezonder worden en waarschijnlijk een voortijdige dood sterven. Ik zeg niet dat zijn familie niet voor hem kan zorgen, maar het probleem ligt in de manier waarop ze hem behandelen. Ze zijn hem langzaam aan het doden. Wat mij betreft is dit een vorm van kindermisbruik. Niet opzettelijk, maar het blijft kindermisbruik.”

bron: www.nieuwsblad.be

Wat denken julie hier nu van?

31 gedachtes over “8 jarige jongen van 89 kilogram: kindermishandeling?

 1. ja ik had het gisteren op het nieuws gezien. ik vind het best erg voor die jongen maar ik denk ook niet dat die moeder het met opzet doet. ik denk dat ze gewoon een goede begeleiding van een arts en dietiste nodig hebben. en anders is het idd mss goed dat die jongen uit huis wordt geplaats. tijdelijk voor zijn eigen gezondheid natuurlijk. dat hij weer een beetje op normaal gewicht kan komen. maar zoiets is altijd moeilijk om als buitenstaander over te oordelen.

 2. Dit is heel erg!
  Die jonge is waarschijnlijk niet anders gewend dan vet en slecht eten!
  Als je je kind van klein af aan went aan fruit en gezond eten, dan weet ie toch niet beter? En, wat eten de ouders zelf dan?
  Waarschijnlijk eten zij ook slecht…
  Moeder heeft ook begeleiding nodig, anders gaat dat volgens mij nooit goed komen!

 3. Het lijkt me niet meer dan logisch dat er iets aan gedaan wordt. Ik vind de zin: “Hij moet geen volledig schooluniform dragen” een beetje raar. Het is meer een kwestie van kunnen denk ik.

 4. Kijk en dat is nou het verschil…..
  Hier roepen ze: Joepie appel!
  Als ik met een bakje appel naar de mannen toe loop.
  Mijn vader was vroeger ook altijd met mijn gewicht bezig…..
  Was bang dat ik te dik zou worden….
  Té veel erover zeuren werkt denk ik ook averechts…..
  Wat immers niet mag doe je het liefst toch!
  Hier proberen we er altijd gewoon over te praten…
  En hebben ze gelukkig zelf de behoefte aan gezond eten met af en toe een uitzondering.
  Groetjes ikke

 5. Ik las het inderdaad. Het is een vorm van verwaarlozing. De moeder zal het niet bewust expres doen en verdient daar dan ook begeleiding in. Als laatste redmiddel is tijdelijke uithuisplaatsing een oplossing. Al zal dat hoe dan ook een grote impact hebben op zo’n achtjarig mannetje.
  Hoe dan ook, ouders zijn verantwoordelijk voor de gezonde opvoeding van hun kind. Blijven ze daarbij in gebreke, moet er dus op de één of andere manier worden ingegrepen.

 6. tjee zeg….ik denk wel dat die moeder het beste met haar kind voor heeft maar zelf niet wil inzien dat ze erg verkeerd bezig is.
  ze zouden voorlichting moeten geven aan zulke moeders.uit huis plaatsing vindt ik in de eerste plaats nogal drastisch want zogauw de jongen weer terug mag begint het probleem weer.aan pakken bij de bron dus enne hij lust geen appels???gewoon niet wat anders geven als hij honger heeft eet hij vanzelf grijnsss

 7. Ik ben het helemaal met je eens. Naar mijn idee is dhet een vorm van kindermishandeling.
  Vorig jaar heb ik ook met verbazing naar het progamma van Jamie Oliver zitten kijken.Het ging over schooldinners.
  In Engeland koken de moeders niet voor de kinderen nee ze krijgen hun warme prak op school.
  En wat ze krijgen is vies vet eten.
  Ik heb dingen langs zien komen waar ik geheel onpasselijk van werd.
  Jamie Oliver heeft geprobeerd om het te veranderen… te zorgen dat de kinderen opp school een verantwoordde maaltijd kregen.
  Als je dan kijkt dat de kooksters eerst les moeten hebben om te leren hoe ze gezond eten moeten klaarmaken dan snapp ik er helemaal niets meer van.
  Ik vind het niet meer dan normaal dat je kind groenten en fruit eten.
  Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik ook zeurpieten heb maar ze eten wel groenten en fruit.
  Ik heb medelijden met het kind…. het is zo verknalt door zijn ouders dat zijn leven in gevaar is.
  ik hoop dat hij meteen uitr huis word geplaatrst en dat ze hem onder goede begeleiding helpen om af te vallen.
  Ik ben zelf ook dik en ik weet wat het met je kan doen.
  Het is echt zielig dat dit kind dit moet doormaken.
  dikke kus

 8. Ik snap niet dat de omgeving van dat soort mensen zo kortzichtig is. Alsof ze een varken aan het vetmesten zijn! Ieder weldenkend mens begrijpt toch dat je zo niet in het belang van dat kind bezig bent.

 9. Eet gezond eet een appel is mij altijd geleerd. Dit gaat toch te ver lieve mensen, hoe kun je nu dit zo uit de spuigaten laten lopen als ouder?! Ik begrijp dat niet…Slechte zaak hoor!

 10. Lijkt mij gewooon een zeer verwend ventje ……de ouders(vooral moeders) en het ventje (nou ja ventje) moeten op een cursus dieeten en hun hele levenwijze veranderen anders is zo’n jongen verloren.

 11. Ja dit kan toch niet ,die knul weet niet beter mischien,een gebrek aan opvoeding zou ik zeggen,en inderdaad die moeder jaagt haar eigen kind de dood in.Verschrikkelijk toch!!

 12. Tjsa…ik ben zelf geen slanke den. Nu vind ik dat niet iedereen slank hoeft te zijn maar dit is wel erg dik. Ik let er als moeder dus wel op…meer omdat ik niet wil dat mijn kinderen te dik worden zodat ze er problemen mee krijgen.
  Inmiddels is het zo dat kleine man maar zeker Prinses te mager zijn…van de diëtiste moet ik dus ze gaan verwennen met veel boter, milkshakes, toetjes en noem maar op.
  Van mij mogen ze…maar ze willen het niet.
  Ik kook voor hun nu wel met wat vettere producten maar snoep is hier toch nog maar 2 keer per dag ofzo.
  Wat deze moeder doet is idd fout in mijn ogen….wat is er mis met fruit en groenten???
  En wanneer lijden we hier honger????
  Bij echte honger neemt meneer ook heus wel een appel en anders valt het bij mij onder de categorie ‘zin hebben in’….en dat is echt heel iets anders 😦

 13. ik merk dat iedereen wel de manier van opvoeden(???) van deze dame wel afkeurt dus. Ook wel een beetje onbegrijpelijk dat moederliefde blind kan zijn voor hetgeen zij haar kind aandoet…
  Intussen werd beslist dat de jongen bij zijn moeder mag blijven, maar dat hij een streng dieet moet volgen.
  Nu maar hopen dat het helpt…

 14. Tja Billy. Ik heb zoiets ook van dichtbij eens meegemaakt en het wordt je echt niet in dank afgenomen als je te kennen geeft dat het beter zou zijn om je kind af te laten vallen. Temeer daar dat kind op school er vreselijk mee gepest werd. De vader vond de oplossing om er in dat geval meteen maar op los te meppen beter (lees gemakkelijker) dan het kind op dieet te zetten. Dwingende hulp is denk ik wat beiden, ouders en kind, dan nodig hebben.
  Liefs, Linda

 15. tis inderdaad de reinste kindermishandeling!
  Eerst de ouders maar aanpaken want die weten waarschijnlijk ook niet beter….
  Fijn weekend alvast!
  liefs
  Siempie( de vreemde eend 😉

 16. denk eigenlijk toch ook dat de schuld een beetje bij de moeder ligt hoor…zoiets begint al van kleins af aan…ik kan me voorstellen hoe moeilijk het is om je kind iets te verbieden..doch moet je ook instaan voor de gezondheid van je kind…wat voor leven heeft hij als hij ouder is?…stel dat het gewicht alleen maar omhoog gaat…hij word de spot van school/vrienden/leven…neen, …dit vind ik niet kunnen…

 17. Billy vind het een vorm van kindermishandeeling, maar je hoort het de laatste tijd wel vaker.
  Eigenlijk erg dat dat soort dingen gebeuren.
  Vraag me af en toe wel eens af wat hun IQ is.
  Te erg voor woorden.
  En wil je nog ff bedanken voor je steun.
  Liefs Genot xxx

 18. agja ik vind het slecht van de ouders van het kind maar verder tja als het kind echt niks anders wil eten en zo..
  ik vind dat er geen recht is het kind uit huis te plaatsen of zo maar ja dat is aan de kinderbescherming.. ze moeten gewoon zorgen voor ene goed dieet en wat meer sporten.. en kind bij de ouders weg halen dat is geen optie.. NOOIT

 19. Ik vind kindermisbruik een te groot woord. Ik vermoed dat het gewoon geen intelligente mensen zijn. Ze zullen het beste met hun kind voor hebben, maar ze doen dat op de verkeerde manier. De ouders hebben goede begeleiding nodig met behulp van een diëtist of maatschappelijk werker. Dat is voor hunzelf misschien ook wel nodig.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s