Milieu

Als omheining voor onze tuin hebben wij een mooie rij Leylandii’s staan. Een mooie "gluurvrije" muur. Ieder jaar rond deze periode komt een vriend van ons om ze een snoeibeurt te geven. Mét het onvermijdelijke snoeiafval tot gevolg.
Vorig jaar heb ik een aanhangwagen geleend van een andere vriend om dat afval naar het containerpark te brengen, maar ik vind 30 euro om milieubewust en braafjes je afval kwijt te raken toch wel overdreven. Dit jaar wou ik het anders oplossen. Daar wij met een Alfa 156 SW rijden dacht ik van de zakken met afval gewoon achter in de wagen te proppen en enkele keren op en af te rijden naar het containerpark. Achterzetels plat, eerste voer zakken ingeladen en op weg. Aangekomen in het containerpark, gestopt aan de juiste container. Stonden me daar 3 medewerkers lummelig en verveeld toe te kijken toen ik m’n koffer open deed, en toen ik de eerste zak vastnam begon het…
"Meneer, u moet met dit afval over de weegbrug!"
Met ongeloof keek ik hem aan. "Wablief?"
"Ja, als je met een break komt, en je achterzetels liggen neer, dan bent u verplicht om door te rijden naar de weegbrug". En dus te betalen om je afval kwijt te raken dacht ik er bij. En als ik m’n zetels niet had neergelegd, maar dan 4 keer zoveel had moeten rijden met de bijkomende brandstof die dat met zich meebracht, dan zou ik niet hoeven te betalen?
Licht geïrriteerd blafte ik hem terug: "Dan kieper ik die zakken maar in de berm, zoals zovelen tegenwoordig". En weg was ik.
Op naar het andere containerpark, gelukkig zijn er 2 in onze stad.
En daar kon ik rustig mijn afval kwijt, geen kat die kwam kijken wat en hoeveel ik mee had. Oef!

Vandaag dan maar de rest gevoerd.
Kunnen we weer weg voor een jaartje…

.

17 gedachtes over “Milieu

 1. Mazzel dat er twee plekken zijn om het weg te brengen dan. Wat een muggezifterij ook tegenwoordig zeg. Goed opgelost. Volgend jaar op het dak vervoeren? Badkuip erop, afval erin. :-))

 2. pff, niet te geloven zeg… betalen als je groen wilt storten, hier komen ze dat 2 keer per jaar gratis en voor niks ophalen. Gewoon ff kijken wanneer ze komen, ervoor snoeien en de handel aan de weg zetten. Pretig geregeld dus :))
  groetjes pamitsha

 3. Belachelijk gewoon, ze willen dat je milieubewust bezig bent maar je moet er ook nog eens voor betalen. In Nederland is het al niet anders. Gelukkig kon je het in het andere containerpark wel kwijt.
  Groetjes Mootje

 4. Ja, dat afvalgedoe is soms knap lastig. Meestal ben ik wat dat betreft een brave burger, maar soms……..soms wordt het me gewoon teveel en pleur ik alles wat ik tegenkom in 1 en dezelfde zak: glas, papier, blik, snoeiafval, restafval, gft……..alles bij elkaar. Meestal voel ik me daarna weer schuldig en stout en ga ik toch maar weer braaf scheiden van alle troep.
  Maar ik lees nu dat het heel menselijk is om er af en toe je neus even goed vol van te hebben. Lang leve de mens en de troep die hij maakt!!! 😉

 5. Hihi toch wel heel netjes van je hoor Billy, dat je ze niet weggekieperd hebt. Ik heb even gegoogled wat leylandi’s precies zijn. Een mooie sparrenhaag dus.
  Knuffel en een fijne dag nog…..

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s