Goed nieuws…

Aan mijn leeftijd begin je je wel eens vragen te stellen over hoe de toekomst er uitziet op sexueel vlak. Als ik onderstaande studie mag geloven moet ik helemaal niet wanhopen…


Het beeld van de vergrijzende man die met heimwee terugdenkt aan zijn seksuele hoogdagen, klopt niet helemaal. Meer nog, vijftigers halen meer voldoening uit hun seksleven dan prille dertigers. Ze ondervinden wel meer problemen in bed.

Een team van Noorse en Amerikaanse wetenschappers heeft 1.185 mannen tussen 20 en 79 jaar ondervraagd over hun seksleven. Daarbij werd de mannen gevraagd om op een schaal van 0 tot 4 hun seksuele voldoening aan te duiden. De grote winnaars waren de twintigers met een score van 2,79. Opvallend was dat de vijftigers op de tweede plaats stonden met een gemiddelde van 2,77. Daarmee deden ze beter dan de dertigers die 2,55 scoorden. De veertigers scoorden 2,72. Jammer genoeg gaat de seksuele voldoening wel achteruit vanaf 59 jaar. De zestigers gaven zichzelf nog een score van 2,46. Bij de zeventigers daalde dat tot 2,14.

De problemen in bed namen wel toe met de leeftijd. Zo waren de zeventigers veel minder tevreden over hun erecties dan de twintigers. Ook de scores voor de ejaculatie daalden naarmate de leeftijd steeg.

“De studie bewijst dat er een heel sterk verband bestaat tussen leeftijd en seksuele prestaties, maar niet tussen leeftijd en seksuele voldoening”, zegt Sophie Fossa, een van de onderzoekers. “Het is dus niet omdat oudere mannen seksueel minder presteren en meer problemen ondervinden, dat ze daarom ook minder van seks genieten.”

bron: www.advalvas.be

oef, dit stelt me toch enigszins gerust dan….

18 gedachtes over “Goed nieuws…

 1. Mij ook… k moet er niet aan denken dat als ik 70 ben, om dan mijn lief in te ruilen voor 3 van 23….
  Lijkt me zo vermoeiend, en voor dat je die jongens dan weer ingewerkt hebt… Daar gaat in dat tempo dan ook nog wel een jaar of wat overheen.
  nee, hoor, Roosje houdt het wel zo πŸ˜€
  dag dag Roos

 2. Ik vind het zo’n kromme gedachte om te denken dat genieten van sex afhankelijk is van de sexuele prestatie (erectie Γ©n klaarkomen). Sex is zo ontzetten veel meer dan dΓ‘t.
  Ik ben daarom blij dat dit onderzoekje je een beetje gerust kan stellen Billy. Je hebt nog heel wat jaartjes genot voor de boeg denk ik!!!!!

 3. vandaag stond ook een artikeltje in Het Laatste Nieuws over de vijftigers dat die heb meeste sex hadden, geen zorgen meer over werk en kinderen, ….
  ik ben dan wel 40 maar ik maak me nog geen zorgen hoor,
  alles loop hier nog gesmeerd
  πŸ˜‰

 4. Ja Billy, inderdaad wees maar gerust hoor. Weet je eigenlijk zouden ze het (als het er is) ook het onderzoek van de vrouw bij moeten zetten. Dan pas kun je goed vergelijken. Toch. xxx πŸ˜‰

 5. Prettig te weten voor je toch? En Genot en Carin, ik weet jullie leeftijd niet, maar deze vijftiger vrouw heeft geen onderzoek nodig. Uit ervaring kan ik je zeggen dat er bij mezelf nog totaal niks mis mee is wat dat betreft. Lust er wel pap van. haha. Of zou ik een geval apart zijn? πŸ˜‰ 8)
  Fijn weekend. πŸ˜›

 6. leuke enquete Billy, ik zeg maar zo waar liefde is is alles goed … ongeacht hoe hoog krom of laag dat ie gaat staan naarmate de leeftijd stijgt πŸ˜‰ πŸ˜€

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s