Valentijn

Morgen is het zover: Valentijnsdag
De dag der verliefden…
Je kan de laatste dagen geen krant of reclamedrukwerk meer openslaan of je wordt er mee geconfronteerd.
Doen we dus niet aan mee, want we zijn toch al wat meer dan verliefd nu.
Eens je meer dan 20 jaar gehuwd bent, is er al meer aan de hand dan verliefdheid.
Verliefd zijn dat is kriebels in de buik voelen, en al de rest vergeten. Gaat puur om het visuele, het verstand ff op nul zetten en je laten gaan.
Eens je verstand ook begint mee te werken, en die kriebels nog blijven…dan is er de aanzet tot liefde.
En als je over je eerste ruzies bent geraakt (die vaak over kleine dingen gaan), elkaars onhebbelijkheden kan verdragen, je emoties de baas kan als je kinderen je willen uitspelen tegen elkaar (pubers zijn daar specialist in), en mekaar dan nog even graag ziet…..dan heb je veel kans om de liefde van je leven ontmoet te hebben…

Voor alle verliefden een gelukkige valentijn gewenst!!!

19 gedachtes over “Valentijn

 1. valentijn daar doe ik ook niet aan mee billy,al hoop ik natuurlijk wel stiekum op een kaartje van mijn hem.
  jullie ook fijne valentijn en dat jullie pubers jullie morgen een dagje rust gunnen ๐Ÿ˜‰

 2. Ik doe ook niet aan valentijn. Is zo’n hype geworden dat je lelijk wordt aangekeken als je er niet aan doet. En juist dรกรกrom doe ik er dus niet aan mee. Hoezo recalcitrant??????
  Fijne avond Billy. En geniet maar lekker van al dat wat zoveel meer dan verliefdheid is!!!

 3. Valentijn Nee doen wij zeker niet aan mee. Ben het helemaal met je uitspraak eens Billy. Waarheid. En mijn kleine dochter tja die wel natuurlijk (op haar eigen maniertje) xxx

 4. Fijn he? als je al meer dan 20 jaar dezelfde persoon graag ziet….
  Wat dat aangaat ben ik gezegend met mijn betere helft….
  dag dag Roos, die iedereen hetzelfde toewenst…

 5. Oei, ik zou valentijnsdag wel een speciaal tintje hebben gegeven. Als ik een valentijn had dan. Pas of al 20 of 30 jaar. Maar niks commercieels. Tja, Billy. You may say that i’m a dreamer ๐Ÿ˜‰
  Hele fijne dag morgen.
  Liefs, Forever ๐Ÿ˜›

 6. ik doe wel aan valentijn hoor!…niks is romantischer dan gewoon heel even een extra klein presentje te geven aan degene die je liefhebt..de wereld zit al genoeg vol ellende…

 7. Eergisteren riep ik ook nog zo hard ! “Wij doen daar nie aan mee.”
  Maar ik loop nu toch op wolkjes hoor… Zoveel moois gekregen !!!
  Lieve groetjes en een fijne dag … en toch ook een roosje voor jou !

 8. ik heb er helemaal niks op tegen als je Valentijn viert vandaag hoor, integendeel, maar vooral de reden van Wenneke vind ik zo mooi…er is al ellende genoeg in deze wereld!
  kussss aan iedereen!!!

 9. Valentinus van Terni (3e eeuw), vaak aangeduid als Sint-Valentijn, vroeger ook Sint-Velten, was een rooms-katholieke heilige. Hij is tegenwoordig vooral bekend vanwege zijn naamdag Valentijnsdag op 14 februari.
  Valentijn werd in het begin van de 3e eeuw geboren in of nabij Rome. In het jaar 270 bekeerde hij zich tot het christendom. Hij was priester, mogelijk ook arts. Later werd hij bisschop in Terni.
  In die tijd was keizer Claudius II aan de macht. Om zijn rijk in stand te houden had hij veel soldaten nodig, aan wie hij veel eisen stelde. Zo mochten soldaten niet trouwen omdat aan het front niets hen mocht afleiden, dus ook geen gedachten aan thuis.
  Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een Christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer en huwde het stel. Al gauw kwamen meerdere paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, maar het jaar is onduidelijk. Voor het vonnis werd uitgevoerd, zag hij nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen. Van je Valentijn, stond erop.
  Volgens een ander verhaal kwam een cipier (of de stadhouder van Rome) bij de toen al in de gevangenis zittende Valentijn met het verzoek zijn blinde dochter te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar dat werkte niet. Op de dag van zijn onthoofding probeerde de vader van het meisje nog wanhopig het vonnis tegen te gaan, maar tevergeefs. Na Valentijns terechtstelling ontving het meisje een klein briefje van Valentijn, waaruit een gele bloem viel (als mensen hem om raad vroegen gaf hij hen een bloem, vandaar de bloemengroet op Valentijnsdag). Op het briefje stond ‘Van Valentinus’ en direct kon ze weer zien. Volgens de legende werd de vader daarna bekeerd tot het christendom.
  Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s