Vlamingen en seks…

“De meeste Vlamingen hebben nooit meer dan één partner gehad. Eén op de vier had twee tot drie seksuele partners en één op de tien had er meer dan vijf. Dat en nog veel meer staat te lezen in Lief en Leed , het vernieuwde jaarboek van Sensoa.

Veel van wat het afgelopen jaar gebeurd is rond seks in Vlaanderen – in de breedste zin – komt in deze publicatie aan bod. Lief en Leed verwijst ook naar een onderzoek dat in 2000 aan de VUB gebeurde naar de communicatie over seks en relaties in het gezin. Daartoe werd ook het seksleven van 497 mannen en vrouwen tussen 35 en 64 jaar onder de loep genomen.
In Vlaanderen heerst een intimiteitsmoraal, aldus de onderzoekers. De meeste Vlamingen vinden dat je niet gehuwd of verloofd moet zijn om seks te hebben, maar twee op de drie menen dat je wel een ‘intieme relatie’ moet hebben. Zoenen kan voor de meeste Vlamingen ook buiten een intieme relatie. Tongzoenen dan weer niet.

Verder blijkt anaal contact niet populair en de klassieke missionarishouding en de amazonehouding blijven als standjes het meest in trek. Orale seks komt nooit voor in een kwart van de relaties, bij de helft gebeurt het geregeld.”

bron: http://www.nieuwsblad.be

Zo nu kennen jullie mij toch al iets beter….

17 gedachtes over “Vlamingen en seks…

 1. Toch nog 50% die oraal aan de gang gaat, had ik toch niet gedacht eigenlijk…
  Maar als ik zo in het dorp rondkijk waar ik werk, denk ik wel eens; die kus ik liever tussen de benen dan recht op de mond!
  Kan aan het dorp liggen natuurlijk! 😮

 2. Ja dat zegt nog niets… Want bij welk percentage hoor jij? Die nooit meer dan 1 partner heeft gehad, die vindt dat sex en tongzoenen alleen binnen een intieme relatie kan en waar orale en anale sex taboe is? 😉

 3. kus liever tussen de benen dan op de mond…snap niet dat men daar zo luchtig over nadenkt want als je het gaat analiseren…kus je heel vaak een vlijm urine..of lik je dat helemaal uit..en daarbij weet je niet wat je eruit likt…………..dus dan maar toch op de mond..whaahahah..

 4. @ lessa en genot: ik ben wel braver dan je denkt hoor…
  @ nick: ik blijf dan wel waar ik nu ben… 😉
  @ Eyes: ja, nee, nee/ja
  @ Bella: hygiëne is voor mij een must bij seks, en dan weet je niet wat je mist meid…
  en nee…..geen kanalesex voor mij….hahahahaha
  @ Greetje: wie bedoel je?
  @ Morgaine: wat denk jij dan?

 5. Hahaha, ik vond het ook al een prachtig staaltje generalisatie. Je onderscheid je vast van de gemiddelde Belg. Ik ken er nog een paar en die ook allemaal dus waar ze dat onderzoek gehouden hebben is me een raadsel. 😀 😉

 6. whahahahahahaaaaaaaa…..ze zijn één belg vergeten te ondervragen..onze lieve wen..needfulll…want dan waren sommige cijfers heel anders uitgevallen denk je niet billy??? hihihihi dikke kusss lief belgje en fijne jaarwisseling!!! 😀

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s