Halle-Ingooigem

Woensdagmorgen trokken we naar Ingooigem, waar we verwelkomd werden met een kopje koffie. Daar werd ons ook verteld op welke van de 5 autobussen we mochten opstappen om naar Halle te rijden. De begeleider en hostess bleken erg goed mee te vallen. Eens we over Ronse op de autosnelweg waren werd champagne geserveerd, en we lieten ons dit welgevallen. Wie wou kon ook frisdrank of een biertje krijgen, maar het overgrote deel van de medereizigers kozen voor de nobele bubbels. Onderweg bracht de begeleider er de ambiance in door wat moppen te tappen. In Halle konden we langs de rennersbussen door naar de sporthal, waar we vergast werden op een receptie met cava en hapjes. Na de champagne op de bus, smaakte de cava toch helemaal anders hoor… ;-).
Tijdens de receptie was het beginnen regenen en kwamen ook steeds meer mensen binnen schuilen. Toen de regen begon af te nemen werd het tijd om naar de ploegvoorstelling te gaan. Ploeg per ploeg verscheen op het podium op de markt en alle renners werden voorgesteld door de speaker van dienst. Daarna werd de koers op gang gereden, en konden we opnieuw onze bus opzoeken. We reden naar Vichte, waar ons in een plaatselijke feestzaal een 3-gangenmenu werd aangeboden. Tussenin reden de renners voorbij en konden we de straat op om ze voorbij te zien snorren.

Na het eten werden we met de bus naar de aankomst gebracht, waar wij op een podium de millimeterspurt voor de overwinning konden bekijken. In de grote tent ernaast werd gul genoten van Kwaremontbier of ander vocht. En in het ontmoetingscentrum konden we ook nog broodjes eten. Toch verkozen we om ook ‘s de plaatselijke horeca te steunen. Enkele uren later bleek dat fataal voor mij… :-P

We kunnen terugblikken op een mooie ervaring, gelukkig moesten wij de sponsoring niet betalen waardoor we als V.I.P. mee mochten gaan. Het is voor herhaling vatbaar, maar een volgende keer toch wat meer alcoholvrije drankjes drinken lijkt me aangewezen…

Groetjes,

Billy

19 thoughts on “Halle-Ingooigem

 1. Suske zegt:

  gelukkig heb je nog de renners kunnen zien :)

 2. klaproos zegt:

  lijkt me een goeie zaak om wakker te blijven billy:-)
  het hallerbos heb je zeker niet meer gezien:-)

 3. Chantal zegt:

  die ervaring heb je in de the pocket

 4. J@n. zegt:

  Het was dus ook nog leuk dat er soms hier en daar een renner te zien was. ;-)

 5. Desire zegt:

  Hahaha! Lekker om al etend en drinkend naar sporters te kijken :)
  Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dat fatale wat jou overkwam … krijgen we daar nog iets over te lezen? ;-)

 6. Joris zegt:

  Hallo Billy,
  Ja, wielrennen hé. Vorig jaar gingen we kijken naar de Ronde van Vlaanderen en stonden toen nabij een VIP-tent aan de Kwaremont. Die gasten in de tent hebben hooguit twee minuten buiten gestaan, met hun glas in de hand, om de renners te zien voorbij rijden. Voor de rest was het daar ambiance à volonté. Een leuke ervaring ben je nu rijker.

 7. Joke zegt:

  Verwelkomd worden door een kopje koffie…. da’s eens wat anders :-)

 8. als je vip bent, moet jij je als vip laten behandelen, billy! :mrgreen:

  .. met alle bubbels en niet-bubbels die erbij horen! :lol:

  fijn weekend,

 9. micheleeuw zegt:

  Dat overkomt de beste onder ons al eens. ;-)
  Al bij al toch een zeer geslaagde dag waarvoor ik zeer blij ben. Op naar de volgende …

 10. Krijg je een geweldige VIP kans, verdrink je je bijna, Billy toch! Nou ja, je hebt een leuke dag gehad, en ik heb je verslag met plezier gelezen. Nog een weekje en dan kunnen we naar Corsica kijken :-)

 11. zon-nebloem zegt:

  normaal gezien als je al zo goed gegeten hebt ben je niet zo vlug aangeschoten, maar…..:o)

 12. Joris zegt:

  Hallo Billy,
  De zomerse dagen die we nu beleven, overwegend bestaande uit overvloedige regenval, zijn natuurlijk goed voor de horeca. Mensen zoeken binnen een gezellig hoekje uit en proeven een lekker biertje. Beter dan door ondergelopen akkers en bossen te moeten wandelen.

 13. Nanabee zegt:

  Ik zit momenteel weer even in een pastis-periode maar zou in jullie geval ook voor de champagne gaan. :-) ‘t Moet allemaal zo lekker maar niet zijn hé.

 14. Kay zegt:

  Fijn voor jullie maar het koersgebeuren is niet aan mij besteed, en nu zeker niet meer aangezien niemand meer zuiver rijdt. Sorry mijn mening en iedereen zijn hobby. grtjs ♥

 15. natuurfreak zegt:

  Die kans heb je weer gekregen en genomen.Mij zou het niets zeggen.

 16. Plezant verslag Billy. Ook ik heb weel iets teveel alcoholische versnaperingen gedronken, zoals gisteren tijdens Noches de San Juan bij ons aan de overkant op het strand. Zie log.
  Groetjes Mara

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s