Iron Maiden – Run to the hills

Zaterdagnacht werd ik wakker, en kon niet onmiddellijk de slaap meer vatten. Ik vond er niets beters op dan naar beneden te sluipen, de tv in te schakelen en de recentste aflevering van “Classic Albums” (voor iedere rechtgeaarde muziekliefhebber een niet te missen serie!) op Acht Tv te bekijken. Die handelde over “The number of the beast” van Iron Maiden. Bracht me meteen terug naar m’n jeugdjaren, waarin ik met heel wat vrienden aanhanger was van alles wat hard rock en heavy metal was. Deep Purple, AC/DC, Van Halen, Scorpions, UFO, Judas Priest, Motörhead, Black Sabbath, Saxon en uiteraard Iron Maiden…het waren allemaal onze goden.

“The number of the beast” was voor Iron Maiden het 3e album, waarop voor het eerst zanger Bruce Dickinson te horen was die de gedumpte Paul Di’Anno verving. Bruce maakte van Iron Maiden een topband, en het album werd een pareltje in de Heavy Metalgeschiedenis. Dit “Run to the hills” is mijn favoriete nummer…

Muzikale groetjes,

Billy

Meer weten over mijn muzieksmaak: klik hier . Mijn muziekcollectie: klik hier

About these ads

32 thoughts on “Iron Maiden – Run to the hills

 1. J@n. zegt:

  Zo zie ik weer dat muzieksmaken ook afhankelijk van de tijd zijn en niet alleen van leeftijd.

 2. klaproos zegt:

  :-)
  ben jij niet schaapjes gaan tellen billy:-)

  xxx

 3. Suske zegt:

  ik heb de uitzending ook gezien.
  ik heb een verzamel cd van de groep en dit nummer steekt met kop en nek bovenop de rest.

 4. Nanabee zegt:

  Ah verdorie, gemist! 6 6 6… the number of the beast (zing in gedachten mee nu natuurlijk) en Thunderstruck van AC/DC….topnummers die nog regelmatig door mijn boxen knallen in de auto.

 5. micheleeuw zegt:

  We houden van dezelfde muziek. De haren die ik eruit gedanst (headbangen) heb op hun nummers, wil nu graag terug. Dank U. ;-)

  • Billy zegt:

   mijn smaak is intussen hééééééééél breed geworden, Mich. En mijn haar was te kort om goed te kunnen headbangen, maar toch deed ik dat – samen met luchtgitaar spelen – ook graag. En nòg!!!
   ;-)

 6. Ik ken wat bekende nummers van hun, maar niet echt mijn muziek…

 7. Joris zegt:

  Hallo,
  Inerdaad, muziek van alweer een tijdje geleden. Dat roept uiteraard herinneringen opaan reeds lang vervlogen tijden.Nu ja, de nachtrust werd dus vervangen door een beetje jeugdsentiment. Niet slecht ter afwisseling.

 8. Desire zegt:

  Midden in de nacht? Dan had je toch zeker wel een koptelefoon op in verband met vrouwlief en/of buren?
  Maar smaken verschillen, na het luisteren van deze muziek zou ik zeker niet meer in slaap vallem ;-)

 9. wat goed dat je wakker werd, billy! :-D

  heb je nadien nog kunnen slapen of was het toen helemaal gedaan met de (nacht)rustt? ;-)

 10. zon-nebloem zegt:

  6 6 6 kan je beter tellen dan schaapjes hé :o)
  ik wist niet dat iron maiden je favoriet was, ik dacht dat je meer rock ging, maar leuk te weten

 11. Mensen die zo met muziek bezig zijn, ik vind dat geweldig,……..maar ik heb daar niks mee,…….heb zelfs nog nooit voor mezelf een CD gekocht :-),……..en als ik niet kan slapen dan blog ik of lees ik er :-)

 12. Billy zegt:

  Ik ben wél gek op muziek, Carrie!
  Ik vrees zelfs dat er een groot stuk van ons budget naar muziek (cd’s of optredens) zou gaan mocht vrouwlief hier me laten doen… :-)

 13. ♥Inge♥ zegt:

  Zegt mij helemaal niks!! Maar volgens mij manlief wel….sterker nog er liggen hier cd’s van hem met deze muziek!! Hahahaha….ach smaken verschillen!

 14. datzalwel zegt:

  Mijn antwoord zie je bij J@n :-))
  Groetjes.

 15. chrissebie zegt:

  Ik ben gek op muziek, maar alle genres dan! Alles wat gewoon goed is hoor ik graag, als dat nu klassiek , punk , of rock is, zolang het geen jazz is , is het goed. Mijn ventje is nog duizend keer erger, hij heeft een grote cd-kast, en nog een hoop lp’s die hij weliswaar nooit meer beluisterd!
  groetjes

 16. Caroline zegt:

  Leuke muziek!!
  Op die manier ben ik ooit met Coldplay in aanraking gekomen. Ik kon ook niet slapen en ben toen gaan zappen. Volgens mij zonden ze toen een concert uit op Ned3. De muziek kende ik wel, maar de band niet. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik naar een concert van Coldplay wilde :D

  Liefs

 17. Redstar zegt:

  Ik zag Maiden voor het eerst toen ze in het voorprogramma stonden van Kiss. Dat was in Leiden, en nog met Paul Di’anno als zanger. Ik heb al hun repertoire verzameld in de jaren dat ze bestaan. Hun eerste Lp blijft voor mij iets speciaals hebben. Natuurlijk omdat daar de nummers op staan die ze in Leiden ten gehore brachten.

 18. platoonline zegt:

  Hier kan ik nog wat leren. Er komen namen voorbij die me niets zeggen maar kennelijk zijn ze toch van belang en populair. Hmmm… ik ben echt blijven steken in het Beatletijdperk.

 19. ingridblogs zegt:

  Pfieuwwwwww….daar zou je nachtmerries van krijgen;)

 20. ik kom je een lief én warm weekend wensen, billy! :-D

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s